Kurban pazarlığında parmakları kırıldı

Kayseri'de kurbanlık almak için pazara giden Mustafa Ceviz'in giriştiği 45 dakikalık pazarlık sonucunda şiddetli tokalaşma merasimi sırasında parmakları kırıldı. Parmaklarının kırılmasını fırsat bilen Ceviz, özür dilemeye gelen besici Orhan Kaya'dan bin 500 lira daha indirim kopardı.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala hayvan pazarlarından ilginç haberler gelmeye devam ediyor. Kayseri'deki hayvan pazarında beğendiği tosunu almak için yaman bir pazarlığa giren Mustafa amcanın tokalaşma sırasında parmakları kırıldı. 

Tutumluluğu ile tanınan Kayseri'de Mustafa Ceviz adındaki yaşlı amca, girdiği pazarlıktan galibiyetle ayrıldı. Mustafa amca besicinin 14 bin 500 lira istediği tosunu 12 bin 500 liraya almayı başardı. Pazarlığın sonunda "Elimi zor kurtardım" diyen Mustafa amca, parmaklarının kırıldığını sonradan farkederek hastane gitti.

Kurban pazarlığında parmakları kırıldı - Resim : 1

Geleneksel pazarlık merasimleri renkli görüntülere sahne olurken bu kez yaşlı bir amca pazarlık sırasında parmaklarını kırdı. Neyse ki olay Mustafa amcanın özür dilemeye gelen besiciden bin 500 lira daha indirim alması ile tatlıya bağlandı.

Oymaağaç kurban kesim yerinde besili bir tosun beğenen Mustafa Ceviz, besici Orhan Kaya ile sıkı bir pazarlığa girdi. Tosunu fiyatını satmak istediği 14 bin 500 liraya çıkartamayan becisi pazarlığa uzun süre devam etti. Araya arabulucular girse de iki taraf bir türlü fiyatta anlaşamadı. İki taraf yaklaşık 45 dakika boyunca birbirlerinin elini sıkarak sallamaya devam etti. Mustafa amca en sonunda istediği tosunu 12 bin 500 liraya satın aldı. Bu arada tokalaştığı elinin parmakları kırıldı.

Mustafa amcanın parmaklarının kırıldığını duyan besici Orhan Kaya, haberi duyar duymaz özür dilemek için Mustafa amcanın ziyaretine gitti. Mustafa amca bu fırsatı kaçırmayarak besici Orhan Kaya'dan bin 500 liralık bir barışma parası istedi.