Kaza sonrası parça parça topladı

Antalya’da kavşakta tramvay ile çarpışan aracın büyük bölümü hurdaya döndü. Ölümden kıl payı kurtulan sürücünün ise kaza sonrasında yaptıkları şaşkınlık yarattı.

Antalya Büyükşehir Belediyesine bağlı tramvay, Pınarlı durağında yolcuları indirdikten sonra E.Ç. kontrolündeki otomobil yan tarafından çarptı. Araç kullanılamaz hale gelirken, sürücü E.Ç araçtan yara almadan çıkmayı başardı. 

E.Ç'nin kazanın hemen ardından aracın hasar almayan parçalarını toplamaya başlaması ise şaşkınlık yarattı.  

Araç 15 metre tramvayla birlikte sürüklendi

Çarpmanın şiddeti bir kısmı tramvayın altına sıkışan otomobil yaklaşık 15 metre vagonla birlikte sürüklendi. Tramvayın yan tarafına vurarak tramvayla birlikte 15 metre sürüklenen otomobil ve içerisindeki sürücü, tramvay ile tramvaya elektrik akımının sağlandığı direk arasına sıkıştı. Sıkışan otomobilin ön tarafı tamamen hurdaya döndü, arka tarafıysa havada kaldı.

Kazaya şahit olan çevredeki vatandaşlar koşarak sıkışan sürücü çıkarmaya çalıştı. Yapılan ihbarla birlikte olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Ölümden kıl payı kurtuldu, parçaları toplamaya başladı

Kaza sırasında ölümden kıl payı kurtulan sürücünün kaza sonrası davranışları hiç de beklenildiği gibi olmadı. Sürücü E.Ç’nin bir süre sonra arabasının aküsünü, kırılmayan ön camını ve bazı parçalarını toplayarak kenara koyması kazayı izleyenlerde şaşkınlık oluşturdu.

Araç sıkıştığı yerden 1 saatte çıkarıldı

Tramvay ile elektrik direği arasına sıkışan otomobil ise yaklaşık 1 saatlik çalışmanın ardından kurtarıldı. Kaza esnasında otomobilin çarptığı bölümde yolcu olmaması büyük bir faciayı önledi. Kazada otomobil kullanılamaz hale gelirken, tramvayda ciddi maddi hasar meydana geldi.

Kaza sonrası olay yerinde önlem alan polis ekipleri kaza ile ilgili inceleme başlattı. Yaklaşık 1 saatlik çalışmanın ardından otomobil ve tramvay kaza yerinden çekildi. Kaza nedeni ile Pınarlı-EXPO 2016 tramvay seferleri yaklaşık 1 saat yapılamadı.