Kemal Kılıçdaroğlu istifa mı etti? Kılıçdaroğlu veda konuşmasında ne dedi?

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan partisine veda konuşması! Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olarak ilk kez grup toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, partililere "Bu kürsüye veda etmek için buradayım." dedi. Peki, Kemal Kılıçdaroğlu istifa mı edecek? Kemal Kılıçdaroğlu CHP’den istifa mı etti? Kemal Kılıçdaroğlu CHP’den mi, genel başkanlıktan mı istifa etti? İşte Kemal Kılıçdaroğlu veda konuşması…

Kemal Kılıçdaroğlu istifa mı etti? Kılıçdaroğlu veda konuşmasında ne dedi?

Kemal Kılıçdaroğlu Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı olarak, son kez partililere seslendi. CHP grup toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nı oluşturan partilere vurgu yaparak birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Kemal Kılıçdaroğlu, partililere "Bu kürsüye veda etmek için buradayım." dedi. Peki, Kemal Kılıçdaroğlu istifa mı etti? İşte Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasından satır başları!

KEMAL KILIÇDAROĞLU İSTİFA MI ETTİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda şunları söyledi:

Bu coğrafyanın neresinde yaşıyorsanız huzur içinde yaşamanızı isterim. Ülkeden bereketin fışkırmasını isterim. Dostluğun kadim olmasını isterim. Tanımasak bile birbirimize yürekten selam vermemizi isterim. Yeni bir başlangıç için, beraber ve birlikte, var olduğumuz bütün sıkıntıları aşalım istiyorum. Biz bunları yaptığımız zaman o güzel, görkemli, şahane Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz. Bundan emin olmanızı isterim.

Grup kürsümüze yani bu kürsüye veda etmek için bugün buradayım. Bu satırları kaleme almak benim içinde hiç kolay olmadı. Tüm yaşanmışlıklarımızı arkada bırakarak bu kürsüye veda etmek pek kolay olmuyor. Bu salon, bu kürsü aslında benim evim. Sizlerde benim yol arkadaşlarımsınız. Size son kez bu kürsüden bakmak istiyorum.” dedi.

Daha önceki açıklamalarında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "İnşallah yeni cumhurbaşkanınız partili olmayacak, daha yukarıda olacak. Anayasaya göre yemin edecek, kazandıktan sonra partisinden ayrılacak ve yeminli partisiz bir cumhurbaşkanı olarak görev yapacak" demişti.

Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde, genel başkanlığı bırakacağını aday olduktan sonra ilk kez CHP ‘nin grup toplantısında işaret etti. İstifanın ne zaman geleceği merak konusu oldu.