Kemal Kılıçdaroğlu, Kırşehir’de vatandaşlara seslendi: Bay Kemal unutmaz, sözünün arkasında durur

Kırşehir mitinginde konuşan CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bay Kemal unutmaz, sözünün arkasında durur. Sözünün eridir” diyerek “Biz Orta Anadolu’yu demiryollarıyla Mersin ve İskenderun limanına ve Karadeniz’e bağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu, Kırşehir’de vatandaşlara seslendi: Bay Kemal unutmaz, sözünün arkasında durur

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kırşehir’de vatandaşlara seslendi.

“Hiçbir çocuğuna yatağa aç girmediği bir Türkiye’yi inşa edeceğiz” diyen Kemal Kılıçdaroğlu, “Aile Destekleri Sigortası’yla hiçbir ailede “Benim gelirim yoktur” feryadını duymayacaksınız. Her ailenin en az asgari ücret düzeyinde geliri olacak” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun Kırşehir’deki konuşmasından satırbaşları şu şekilde:

“Size sözüm var, bu ülkeye hakkı hukuku ve adaleti getireceğiz. Size sözüm var. Bu ülkeye huzuru, barışı getireceğiz. Ayrışmayı değil kucaklaşmayı getireceğiz. Üç evladım var. Onların ne iş yaptığını kimse bilmez. Her birisi kendi ekmeğini çıkardı, çalışıyor, üretiyor, kazanıyor. İsterim ki her anne baba evladını iyi bir okula gönderebilsin.”

“BAY KEMAL UNUTMAZ”

“Köylerde sadece öğretmen, imam değil, ziraat teknikeri de olacak, veteriner hekim de olacak. Buraların hayvancılık konusunda ne kadar önemli ve değerli olduğunu biliyorum. Bay Kemal unutmaz, sözünün arkasında durur. Sözünün eridir. Biz Orta Anadolu’yu demiryollarıyla Mersin ve İskenderun limanına ve Karadeniz’e bağlayacağız.”

“Devlet hayatımı incelediler. Acaba Bay Kemal'le ilgili bir şey bulabilir miyiz diye. Toplu iğne ucu kadar bir şey bulamadılar, bulamazlar. Çünkü kul hakkı yemedim ve yedirmeyeceğim. Ben diyorum, onlar böyle bir şey söyleyemiyorlar. Yemedik, yedirmeyeceğiz diyemiyorlar. Kul hakkı yiyene devlet teslim edilir mi? Özellikle MHP'li kardeşlerime sesleniyorum. Sınırları yol geçen hanına döndürenlere devlet teslim edilir mi? Devlet akılla, bilgiyle, irfanla yönetilir. Devlet bir kişiye teslim edilmez”

'85 MİLYONUN CUMHURBAŞKANI OLARAK GÖREV YAPACAĞIM'

Ülkesini sevdiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Ülkem için hizmet etmek, benim boynumun borcudur. Yaşlısı, genci, kadını, erkeği, bu coğrafyanın neresinde yaşıyorsa yaşasın; her insanın mutlu ve huzurlu olmasını istiyorum. Bizi kavga ettiriyorlar ama o kavgaya girmeyeceğiz. Bir sürü şeyler söylüyorlar. Onlara da inanmayın lütfen. Benim ağzımdan çıkana inanın. Bu millete doğruları söylemeye yemin ettim. Doğruları söyleyeceğim. Doğruların arkasından gideceğim. Çok kamplaştık, çok kutuplaştık. Neredeyse birbirimizi düşman gibi görmeye başladık. Türkiye'yi buradan çıkaracağım. 85 milyonun cumhurbaşkanı olacağım. Bir grubun değil; 85 milyonun cumhurbaşkanı olarak görev yapacağım. Buna göreceksiniz. Buna inanmanızı istiyorum. Çünkü beraber olursak güçlü oluruz, birlikte olursak güçlü oluruz. Adaleti getirirsek, güçlü oluruz. Adaletin gelmesinin yollarından birisi de gelir dağılımının hakça bölüşülmesidir."