Kemal Kılıçdaroğlu: Ülkenin kalkınma planı yok

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin haftalık grup toplantısında konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu: Ülkenin kalkınma planı yok

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından başlıklar şöyle:

"Müjdeli bir haberle başlayalım. Galatasaray şampiyon oldu. Bütün Galatasaraylılar'a yürekten teşekkürlerimizi sunuyoruz. Galatasaray bir Türkiye markasıdır, köklü bir gelenekleri olan bir takım."

"Sorunu çözmen için, sorunu yaşayan kişilerle konuşman lazım. Bunun için rahmetli Ecevit bir kararnameyle Ekonomik ve Sosyal Konsey kurdu. Bu kurulun 3 ayda bir toplanması lazım. En son toplandığı tarih 5 Şubat 2009. 3 ayda bir toplanması gereken kurum 10 yıldır toplanmıyor. Onun yüzden diyorum çözemezler. Çözme kapasiteleri yok. "

"Ülkenin kalkınma planı yok. "

"3 bin 5 bin korumayla gidersin. O korumaların hepsinin karnını doyuruyorlar. 80 milyon senin karnını doyuruyor."

"8 milyondan fazla işsiz var. Sen hiç bu işsizlerin durumunu nasıl çözeceğiz diye düşündün mü? Bu ülkenin fakiri fukarası vergi öder."

"Asgari ücretle artık geçinilmiyor. Eskiden babam çalışıp 10 kişiye bakardı, şimdi 10 kişi çalışıp babamıza bakamıyoruz. Sarayda oturanlar bunu göremezler. Bir gözünüzle göreceksiniz bir de gönlünüzle göreceksiniz. Kalbi, vicdani olan bir adam farklı görür. Kul hakkı yiyen, lale devri yaşayan, halktan kopan bir adam bunları göremez."

"YSK'nın tek üyesi var o da sarayda oturuyor. Bir de 7 kişilik çete var. Bunlara talimat verilmiş, biz sarayda yazdık, basın altına imzayı verin. Bastılar altına imzayı verdiler. Vicdani olmayan adamdan hakim çıkmaz. Egemenin önünde iki takla atan adamdan hakim olmaz. Bunların hiçbiri hakim değil. Bir zarfınız var, dört tane de seçim pusulası var. 4 seçim pusulasını bu zarfın içinde koyuyorsunuz. Bu 7 kişilik çete diyor ki, bu 4 seçmen pusulasının birisinin kabul etmiyorum, üçünü kabul ediyorum diyor. Ben buna nasıl bir gerekçe uydurduklarını merak ediyorum"

"Binali bey meselesine girmek istemiyorum. Onu Allaha havale ediyorum."