Kemal Kılıçdaroğlu: Millet İttifakı'nın iktidarında şehitler tepesi boş kalacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün yaptığı konuşmaya tepki gösterdi ve "Acı günde bari kavga etmeyelim. Yaramızı saralım, Türkiye'yi bu dertten nasıl kurtarırız diye düşünelim" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün yaptığı konuşmaya tepki gösterdi. Basına kısa bir demeç veren Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı konuşma beni derinden yaralamış durumda. Bir ülke böyle yönetilemez. Bu nasıl bir konuşmadır, bu nasıl kahkahadır. Nasıl kabul edeceğiz bunları. Derdi benim. Ya arkadaş benden ne istiyorsun sen. Şu memlekete bir baş sağlığı dileyelim. Acı günde bari kavga etmeyelim. Yaramızı saralım, Türkiye'yi bu dertten nasıl kurtarırız diye düşünelim. Şehitler tepesi boş kalmayacak' diyor. Ben buradan milletime söz veriyorum, Millet İttifakı'nın iktidarında şehitler tepesi boş kalacak. Ben bunları şimdi konuştuğum için çok üzgünüm, gerçekten çok üzgünüm. Millete bir baş sağlığı dileyin bir kardeşim. Bu meclis niye var. Meclis toplansın, Erdoğan gelip meclise açıklama yapsın. Niye gelmiyor, kendisine bu yetkiyi verenin meclis olduğunu bilmiyor mu? Hepimizin başı sağ olsun. Annelerin hangi acılar içinde olduğunu ben biliyorum. Dertlerini bana anlatıyorlar. Hiç kimsenin tırnağına zarar gelmesini istemeyiz. Tuzun koktuğu yerde ne söylenir."