Sahilde kıyıya vuran yaratık herkesi korkuttu

Avustralya sahilinde kıyıya vuran, ne olduğu belirlenemeyen gizemli yaratık bölge halkını korkuttu. Gerçek Facebook'a atılan fotoğrafla ortaya çıktı.

Sahilde kıyıya vuran yaratık herkesi korkuttu

Avustralya'da Queensland'in güney kesiminde, Kemp Plajı'nda görülen kıyıya vurmuş tuhaf yaratığın gizemi çözülemedi. Avustralya Yerli Hayvanları facebook grubunda, kullanıcılardan kahverengi yumruyu tanımlamalarını isteyen fotoğraf paylaşıldı. Tuhaf yaratık hakkında yüzcelerce yorum yapıldı.

Kullanıcılardan pek çok kişi ne olduğunu bilmediği bu canlıyı denizanası, damla balığı ve köpekbalığı yumurtası olduğuna benzetti. Güneşten kavrulmuş ve yanmış gibi görünen bu canlı için ölümcül değildir ancak dokunuldunda acı verir gibi yorumlar yapıldı.

 Bazı kişiler bu canlıyı damla balığına benzetti. Damla balığı normal şartlar altında Hint ve Pasifik okyanuslarında yaşar. Normalde su altında yaşayan bu canlı 100 metre ile 2.800 metre arasında geniş bir aralıkta yaşayabiliyor.

Kullanıcılar yaratığı tanımlamak için çeşitli şeylere benzetirken, deniz canlılarına ilgili olanlar onun bir Tomato jellyfish yani Türkçe’ye çevrildiğinde domates denizanası olduğuna karar verdi. Bu tür bir insan için ölümcül değil ancak bir insana yapıştığında can yakıcı olabilir diye uyarıda bulundu.

Bir kullanıcı, Queensland'de bulunana çok benzeyen domates denizanasına benzeyen kahverengi bir denizanasının resmini paylaşarak "Kesinlikle bir denizanası. sadece güneşte yanmıış" diye ekledi.

Sahilde kıyıya vuran yaratık herkesi korkuttu - Resim : 2