'Kim Milyoner Olmak İster' yarışmasında tartışma yaratan soru!

Kenan İmirzalıoğlu'nun sunumuyla Atv ekranlarına gelen 'Kim Milyoner Olmak İster' yarışmasının son bölümünde tartışma yaratan menemen sorusu akılları karıştırdı. Yıllardır tartışma konusu olan "Menemen soğanlı mı, yoksa soğansız mı olur" sorusu yanıt buldu.

'Kim Milyoner Olmak İster' yarışmasında tartışma yaratan soru!

Kenan İmirzalıoğlu'nun sunumuyla atv'de ekranlara gelen 'Kim Milyoner Olmak İster' yarışmasının son bölümüne, 'menemen' sorusu damga vurdu.

'Kim Milyoner Olmak İster'de yarışan Mehmet Zeki Özhan, kendisini herkesin 'Tolga' ismiyle tanıdığını söyledi. Dedelerinden kalan isimleri nüfus kağıdında taşıdığını ifade eden Özhan, 'Tolga' adını daha çok benimsediğini ifade etti.

'Kim Milyoner Olmak İster' yarışmasında tartışma yaratan soru! - Resim : 1

Kararsız kalınca risk aldı 

30 bin TL değerindeki ikinci baraj sorusuna kadar ulaşmaya hak kazanan Mehmet Zeki Özhan, 'seyirci', 'telefon' ve 'yüzde 50' joker haklarının hepsini kullandığı için zorlandı.

Daha önce sosyal medyada da büyük tartışmalara neden olan 'menemen' ile ilgili soruda kararsız kalan yarışmacı, risk alarak soruya yanıt vermeyi tercih etti.

'Kim Milyoner Olmak İster' yarışmasında tartışma yaratan soru! - Resim : 3

İşte yarışmacıyı zorlayan menemen sorusu: Menemen"in TDK Güncel Türkçe Sözlük'teki tanımında 'yapılan bir yemek' ifadesinden önce tam olarak hangisi yazar?

a- Yumurta ve domatesle
b- Yumurta, kaşar peyniri ve domatesle
c- Yumurta, yeşilbiber ve domatesle
d- Yumurta, soğan, yeşilbiber ve domatesle

Yanlış cevap verdi 

Yıllardır tartışmalara sebep olan "Menemen soğanlı mı olur, soğansız mı" sorusu, 'Kim Milyoner Olmak İster' ile bir kez daha gündem oldu. Yarışmacı, doğru cevap "Yumurta, soğan, yeşilbiber ve domatesle"yi bilemedi.

Mehmet Zeki Özhan, menemen sorusuna "Yumurta, yeşilbiber ve domatesle" yanıtını vererek, Milyoner'e veda etti. Özhan, yarışmadan iki bin TL kazandı.

'Kim Milyoner Olmak İster' yarışmasında tartışma yaratan soru! - Resim : 5

Tartışma noktalandı

Özhan, yanlış cevap sonrası "O tartışmalı konu demek ki gerçekten bir yerde noktalandı. Biz soğansız menemene alışığız, İzmir'de de hep öyle yapılır. Demek ki onların bir bildiği varmış" açıklamasını yaptı.