Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek son durumu aktardı: Görseniz ağlarsınız

tv100'de Kerem Kırçuval'ın sunduğu 10'dan 12'ye programına canlı telefon bağlantısıyla bağlanan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek yangınla ilgili son durumu aktardı. Böcek, "Yangın bir türlü söndürülemedi. Hava şartları, bilmediğimiz nedenler, art niyet var. Hiç normal değil" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, tv100'de Kerem Kırçuval'ın sunduğu 10'dan 12'ye programına katıldı. Antalya'daki son durumu aktardı. Böcek, Yangının hala söndürülemediğini Kemer'de de 4 ayrı noktada yangın çıktığını ve hiç normal bir durum olmaduğunu aktardı. 

Muhittin Böcek'in açıklamaları şöyle;

Çarşamba günü 12.00 sularında dört ayrı noktadan çıkan yangın devam etmekte. Burada Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak 1767 personelimizle 300'ün üzerinde aracımız yangın söndürmeyle ilgili ve diğer büyükşehir belediyelerimizin desteğiyle Orman Müdürlüğü’nün de desteğiyle 7/24 çalışıyoruz.

Burada bakanlarla birlikte siyaset üstü bir çalışma var. Genel Başkanımız da geldi. Cumhurbaşkanımız da geldi.  Dün de Sayın Meral Akşener geldi. Bugün de Davutoğlu geliyor.

Herkes elinden geldiğince bir destek veriyor.

Ancak bizim şu anda ekranda gördüğümüz gibi canımız ciğerimiz yanıyor. Yani geleceğimiz yanıyor.

Bir türlü yangın söndürülemedi. Bizim 7 can kaybımız var. Öncelikle onlara da Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerine sabırlar diliyorum. Antalyalı Manavgat hemşerilerime başsağlığı diliyorum.

Ama Mal canın yongasıdır bir taraftan yine ormanlarda canlarımız yanıyor yani orada hayvanlar yanıyor binlerde 10 binlerde bir taraftan 3 bin dekarın üzerinde üzerinde etkili alanlar var. Onlar kayboldu. Ayrıca 2 bin 800 yapı…

Orman yangınlarında ağıl, buna benzer köy, ev yanar. Ama şimdi 2800 yapıdan bahsediyorum. Yani Manavgat’ın içi yandı. Tarımla uğraşan vatandaşlarımızın, insanların büyükbaş hayvanları, küçükbaş hayvanları yandı.

"Art niyet var"

Hava şartları var, bilmediğimiz nedenler var. 4 ayrı nokta birden yakıldı. Art niyet var.

Benim ilk açıklamamda da düşündürücü dediğim konu(sabotaj) odur.

Dün Kemer de 4 yer birden yakıldı yine. Bu hiç normal değil. Normal görmüyorum. Tabii ki bunu adli merciler araştıracak, kurumlar, kuruluşlar bellidir. Ama biz yanmaya devam ediyoruz. Ben bunlarla hiç takılmıyorum. Bunlar bulunacaktır, bulunmalıdır.

Devletin kurumları çalışmalıdır, çalışıyordur. Ama canlar yanıyor. Ormanda canlar yanıyor. Ev sahibi insanlar evine bırakmak istemiyor. Görseniz ağlarsınız...