İçler acısı haldeydi! Maho Ağa'nın konağı için flaş karar verildi!

Başta 'Kibar Feyzo' olmak üzere Yeşilçam'ın en önemli baş yapıtlarına ev sahipliği yapan Hatay'daki tarihi konak restore edilerek sinema müzesine dönüştürülecek. İşte ayrıntılar..

İçler acısı haldeydi! Maho Ağa'nın konağı için flaş karar verildi!

'Kibar Feyzo'nun yanı sıra 'Adak', 'Ezo Gelin', 'Kaçak', 'Asi', 'Kasaba' ve 'Sultan Gelin' gibi Türk sinemasının birçok önemli projesine ev sahipliği yapan Hatay'ın Reyhanlı ilçesine bağlı Kavalcık (Harran) Mahallesi'ndeki tarihi konak restore edilerek sinema müzesine dönüştürülecek.

İçler acısı haldeydi! Maho Ağa'nın konağı için flaş karar verildi! - Resim : 1

Valilik çalışmasını tamamladı

Birçok dizinin de çekildiği yeni adıyla Kavalcık eski ismiyle Harran Mahallesi'ndeki Fatih Aliye Müderris Konağı'nın restore edilerek sinema müzesi haline getirilebilmesi için Hatay Valiliği proje çalışmasını tamamladı.

İçler acısı haldeydi! Maho Ağa'nın konağı için flaş karar verildi! - Resim : 3

Konağın eski günlerine kavuşmasını amaçladıklarını söyleyen Hatay valisi Rahmi Doğan, şöyle konuştu:

"Türk sinemasının sevilen filmlerine ev sahipliği yapmış konağı kaderine terk edemezdik. Geçen günlerde konakta incelemelerde bulunduk, filmdeki halinden eser kalmayan konak, aşırı yıpranma nedeniyle yıkılma tehlikesi yaşıyor.

 

İçler acısı haldeydi! Maho Ağa'nın konağı için flaş karar verildi! - Resim : 5

Konaktaki havuz ve eklentileri ise bakımsızlıktan adeta harabeye dönmüş durumda. Uzun zamandır kendi haline terk edilen Reyhanlı ilçemize bağlı Harran Mahallesi'nde bulunan Kibar Feyzo'nun yanı sıra 'Ezo Gelin', 'Kaçak' ve 'Asi' gibi birçok film ve diziye ev sahipliği yapan konağın restorasyon çalışmalarını titizlikle yaptıktan sonra ilimize sinema müzesi kazandırmış olacağız."