Rumlardan Türkiye'nin önerisine ret!

Kıbrıs Rum kesimi, Türk tarafının sondaj konusunda ortak komite kurulması önerisini reddetti. Türkiye Oruç Reis sismik araştırma gemisini de bölgeye gönderme kararı aldı.

Rumlardan Türkiye'nin önerisine ret!

Kıbrıs Rum kesiminden, Türk tarafının sondaj konusundaki ortak komite önerisine ret yanıtı geldi. 

Rum lider Nikos Anastasiadis, siyasi parti başkanlarıyla bir araya geldi. Rum haber kaynakları, toplantı sonunda KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın önerisinin kabul edilemeyeceği sonucunun çıktığını bildirdi.

Rum siyasi parti başkanlarından oluşan Başkanlar Konseyi’nin üzerinde mutabık kaldığı ortak açıklamada, önerinin Kıbrıs sorununun özünden uzaklaştığı, öte yandan menfaatlerine hizmet etmeyen maddeler içermesinden ötürü kabul edilemeyeceği belirtildi.

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'nın, Birleşmiş Milletler Kıbrıs Özel Temsilciliği aracılığıyla ilettiği teklifte, petrol ve doğalgaz için ortak komite kurulması öneriliyordu.

Türkiye 4. gemiyi gönderdi

Kıbrıs açıklarındaki Doğalgaz arama faliyetleriyle ilgili gerilim sürerken Türkiye'den yeni bir adım geldi. Oruç Reis sismik araştırma gemisi de bölgeye gönderildi. Türkiye'nin bölgede iki sondaj bir de sismik araştırma olmak üzere 3 gemisi bulunuyordu. 

 

Ayrıntılar geliyor