Kıbrıs'ta Türk ve Rumların ortak yaşadığı köyde korona virüs protestosu

Kıbrıs'ta Türk ve Rumların bir arada yaşadığı Pile Köyü'nde Türkler korona virüs (Kovid-19) tedbirleri nedeniyle, KKTC ile Güney Kıbrıs arasındaki geçişlerin durdurulmasını protesto etmek için eylem yaptı.

Kıbrıs'ta Türk ve Rumların ortak yaşadığı Pile Köyü'nde Türkler korona virüs (Kovid-19) tedbirleri nedeniyle, KKTC ile Güney Kıbrıs arasındaki geçişlerin durdurulmasını protesto etmek için eylem yaptı. Eylemciler adına açıklama yapan Pile köyü Türk Muhtarı Veysal Güden, korona virüs nedeniyle alınan tedbirleri eleştirdi.

Adalet istiyoruz

Korona virüsün kontrol altına alındığını savunan Güden, geçilerine izin verilmesi gerektiğini ifade etti. 500 Kıbrıslı Türk Pile'de unutuldu diyen Güden, Bizler adalet istedik. Adalet görmedik. Bize adaleti çok görenlere adaleti göstereceğiz bu barikatlarda. Bu ülkede barikatların kalktığı bir yurt diliyoruz. Sözde vatan sevgisi olanlar bu topraklarda bu insanların yok olmasına yol açtılar. Gençlerimiz köylerine gelemiyor. Ölülerimiz mezara giderken eşimiz dostumuz cenazemizin arkasından belli saatlerde gelebildi. Biz bunları yaşadık dedi.

14 günlük karantinaya karşı çıktılar

Pile, Türkler ve Rumların birlikte yaşadığı köy olarak bilinirken, Türkler, Kuzey Kıbrıs'a geçişlerde kendilerine kolaylık sağlanmasını istiyor. KKTC hükümeti geçiş yapanlara 14 karantina altında kalma şartı koşuyor. Köy halkı korona virüs nedeniyle uygulanan 14 günlük karantinaya karşı çıkıyor.