Kiev'deki köyde mahsur kalan Türk vatandaşı dünyaya seslendi: Rus askerleri köylerde yağma ve tecavüze başladı

Kiev yakınında bir köyde ailesiyle mahsur kalan Türk vatandaşı Halil Demir tv100’e ulaşarak kırsal bölgelerde yaşanan korkunç olayları anlattı: Rus askerleri köyleri basıp yağma yapıyor, kadınlara tecavüz ediyor. Cep telefonlarını kırıp insanların dünyayla bağlantısını kesiyor.  

Kiev'deki köyde mahsur kalan Türk vatandaşı dünyaya seslendi: Rus askerleri köylerde yağma ve tecavüze başladı

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin 23. gününde savaşın korkunç yüzüyle ilgili detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Kiev'e yakın bir köyde eşi ve çocuklarıyla mahsur kalan Türk vatandaşı Halil Demir tv100.com’a ulaşıp dünyaya seslendi.

Yağma yapıp tecavüz ediyorlar

Ukrayna’da Rus işgali altındaki bazı köylerin Rus askerleri tarafından basıldığını anlatan Halil Demir korkun olayları şöyle anlattı:

“Biz Kiev’e 75 kilometre uzaklıktaki bir köyde mahsur kaldık. Erzağımız bitmek üzere. Eşimin teyzesi bize 3 kilometre uzaklıkta bir köyde yaşıyor, bulundukları köy ve kırsal alandaki evler Rus askerleri tarafından basılıyor."

Kiev'deki köyde mahsur kalan Türk vatandaşı dünyaya seslendi: Rus askerleri köylerde yağma ve tecavüze başladı - Resim : 1

Cep telefonlarını kırıyorlar 

Rus askerleri dünyayla bağlantılarını kesmek için bölgede yaşayanların telefonlarını kırıyor. Eşyalarını yiyeceklerini yağmalıyor, erkekleri esir alıp kadınlara tecavüz ediyor. Dünya burada yaşanan dehşeti görmüyor.”