Bilgi almak için TÜİK'e giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu içeri alınmadı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu sabah yaptığı paylaşımda "TÜİK'ten randevu istedim, vermediler. Saat 11.00'de geliyorum, haberiniz olsun" ifadelerini kullandı. Belirttiği saatte bilgi almak için TÜİK'e giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu içeri alınmadı.

Bilgi almak için TÜİK'e giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu içeri alınmadı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu sabah Tüik'ten randevu istediğini ancak alamadığını belirtti. CHP lideri Kılıçdaroğlu, aldığı karar doğrultusunda saat 11.00'da Türkiye İstatistik Kurumu'nun Ankara binasına gideceğini söyledi.

"Saat 11'de geliyorum"

Kılıçdaroğlu'nun konuyla ilgili sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "TÜİK'ten randevu istedim, vermediler. Saat 11.00'de geliyorum, haberiniz olsun TÜİK" ifadeleri yer aldı.

Belirttiği saatte TÜİK'te olan Kılıçdaroğlu, içeriye alınmadı.

Kılıçdaroğlu: Milyonlarca emekçinin ücret artışı yalan dolan rakamlar üzerinden yapılacak

TÜİK'e alınmayan ve çıkışta basın mensuplarına açıklamalar yapan Kemal Kılıçdaroğlu daha sonra tekrar sosyal medya üzerinden paylaşımda bulundu. 

Kılıçdaroğlu Twitter üzerinden yaptığı açıklama, "Randevu vermeyen TÜİK’e gittim. Aylardan Aralık ayı. Milyonlarca emekçinin ücret artışı bu yalan dolan TÜİK rakamları üzerinden yapılacak. Zulmü her kabul ediş, daha büyüğünü doğurur. Kimse unutmasın, her Firavun’un bir Musa’sı vardır. Akıllarını başlarına toplasınlar!" ifadelerini kullandı. 

 

Bakan Soylu'dan tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TÜİK'e gitmesiyle ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir açıklama yaptı. Soylu, "Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı, PKK, DHKP-C ve organize suç örgütlerinin ağına düşüp, onlara özenip, mekan basmaya gitmez" dedi.