Kılıçdaroğlu'nun elektriği Haziran'a kadar kesilmeyecek

Kılıçdaroğlu'nun "Faturamı ödemeyeceğim çıkışı" gündemdeki yerini korurken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı'nın 21 dağıtım şirketiyle yaptığı görüşmenin detayları ortaya çıktı. Yönetmelikteki 65 yaş üstü kuralına göre 73 yaşında olan Kılıçdaroğlu'nun elektriği en erken Haziran ayında kesilebilecek.

Kılıçdaroğlu'nun elektriği Haziran'a kadar kesilmeyecek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in 21 dağıtım şirketiyle yaptığı görüşmenin ayrıntısını açıkladı.

CHP’li Akın, “İktidarın, dağıtım şirketlerinden fatura tahsilatlarını sıkı takip etmelerini istediğini, genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Zamlar geri alınıncaya kadar faturamı ödemeyeceğim’ açıklamasının etkisinin ne olacağının belirlenmesini talep ettiğini öğrendik" dedi.

‘İktidar, kılıçdaroğlu’nun açıklamasının fatura tahsilatına etkisini ölçülmesinin peşinde’

Cumhuriyet’e konuşan Akın, “İktidarın, dağıtım şirketlerinden fatura tahsilatlarını sıkı takip etmelerini istediğini, genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Zamlar geri alınıncaya kadar faturamı ödemeyeceğim’ açıklamasının etkisinin ne olacağının belirlenmesini talep ettiğini öğrendik. Vatandaş indirim için bu toplantıya kilitlenmişken; iktidarın gündemi genel başkanımızın söyleminin tahsilatlara etkisinin ne olacağının ölçülmesi oldu” dedi.

‘Faturasını ödeyemediği için elektriği kesilenlerin sayısı artıyor’

Dağıtım şirketlerinden elektrik faturalarında geciken tahsilatlarla ilgili de “anlayışlı olunması” istendiğini aktaran Akın, “Fahiş zamların ardından faturasını ödeyemediği için elektriği kesilen abone sayısında büyük bir artış yaşanıyor. İktidar da bu artışı kontrol etme çabası içine giriyor. Bu durum da Genel Başkanımızın ne kadar haklı olduğunu ortaya koyuyor” diye konuştu.

‘İflas ettiler’

İktidarın son zamanlarda enerji alanındaki skandallarının arttığını kaydeden Akın, devamında şunları söyledi: “AK Parti iktidarı özellikle yılbaşından bu yana ülkemizde enerji alanında skandal üzerine skandal yaşanmasına neden oluyor. Daha bir ay önce sanayide doğal gaz kısıntısı ve elektrik kesintisi yaparak üretim çarklarının durmasına neden oldular. Son olarak nüfusu 500 bini bulan Isparta’da da yüz binlerce vatandaşımız günlerce elektriksiz kaldı. Yalnızca bunlar bile elektrik dağıtım sisteminin de iflas ettiğini gösteriyor.”

Kılıçdaroğlu’nun elektriği kesilebir mi?

Elektrik dağıtım şirketlerinin çatı örgütü olan Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) Başkanı Kıvanç Zaimler’in, bakanlıktaki toplantı sonrası Kılıçdaroğlu’nu CHP Genel Merkezi’nde ziyaret ettiği ortaya çıktı. Aynı zamanda Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı olan Zaimler, faturasını ödememesi durumunda Kılıçdaroğlu’nun elektriğini kesmeye yetkisi bulunan şirketin bağlı olduğu yapının tepe yöneticisi konumunda. Görüşmede, Kılıçdaroğlu’nun ödemeyeceğini açıkladığı faturası da gündeme geldi. Yönetmeliğe göre faturasını zamanında ödemeyen kullanıcılara yazılı bildirimde bulunarak beş gün süre tanıyor. Bu sürenin sonunda ödeme yapılmamışsa abonenin elektriği kesiliyor. 65 yaş üstü abonelerin elektriği ise ancak üst üste üç fatura dönemi boyunca ödeme yapılmazsa kesiliyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nun 73, eşi Selvi Kılıçdaroğlu’nun da 70 yaşında olduğu düşünüldüğünde, elektriklerinin en erken haziran ayında kesilebileceği belirtiliyor.