Kim Jong-un açık açık tehdit etti! "Daha büyüğünü yaparız"

Kuzey Kore, son füze denemelerinin "Düşmanlara yönelik ciddi bir uyarı olduğunu" ve "Taktik nükleer tatbikatların parçası" olduğunu savundu. Öte yandan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ABD ve Japonya'nın tatbikatlarını işaret ederek, "Sorumsuz eylemler sadece daha büyük tepkiler vermemize neden olacaktır." ifadelerini kullandı.

Kim Jong-un açık açık tehdit etti! "Daha büyüğünü yaparız"

Kuzey Kore'den, ardı ardına gerçekleştirilen son füze denemelerine ilişkin açıklamalar yapıldı. Açıklamada, söz konusu denemelerin 'taktik nükleer tatbikatların parçası' olduğuna yer verildi.

Kuzey Kore, ardı ardına gerçekleştirdiği füze denemelerinin taktik nükleer tatbikatlar kapsamında yapıldığını açıkladı. Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un ise, nükleer caydırıcılık politikasından vazgeçmeyeceklerini belirterek, "Sorumsuz eylemler sadece daha büyük tepkiler vermemize neden olacaktır" uyarısında bulundu.

Bu senenin başından bu yana 25 farklı füze denemesi gerçekleştirerek bölgede gerilimin artmasına neden olan Kuzey Kore'den son silah testlerine ilişkin açıklama geldi. Devlet kontrolündeki Kore Merkezi Haber Ajansı'nda (KCNA) yer alan habere göre, "Kore Halk Ordusu'nun (KPA) taktik nükleer operasyon birimlerinin, ülkenin savaş caydırıcılığı ve nükleer karşı saldırı kabiliyetini değerlendirmek üzere 25 Eylül'den 9 Ekim'e kadar askeri tatbikatlar düzenlediği" bildirildi.

"Düşmanlara yönelik ciddi bir uyarı olduğu" belirtilen tatbikatların Kore Yarımadası'nda ABD ve Güney Kore tarafından gerçekleştirilen ortak tatbikatlar sırasında yapıldığı vurgulanırken, haberde "Kore İşçi Partisi (WPK) Merkez Askeri Komisyonu, Eylül ayının ikinci yarısında Kore Yarımadası'nda hüküm süren siyasi-askeri durumu ve geleceğini görüştükten sonra, devletimizin savaş caydırıcılığının güvenilirliğini ve muharebe gücünü kontrol etmek, geliştirmek ve düşmanlara güçlü bir askeri uyarı göndermek için farklı seviyelerde gerçek bir savaş simülasyonu altında askeri tatbikatlar düzenlemeye karar verdi" ifadelerine yer verildi.