Kenan İmirzalıoğlu'nun sunduğu Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında hikayesiyle herkesi hüzünlendirdi!

ATV'nin sevilen yarışma programı Kim Milyoner Olmak İster ünlü sunucu Kenan İmirzalıoğlu'nun sunumuyla ekrana geldi. Yarışmaya katılan Sirga Asya Varol isimli yarışmacı, hikayesiyle yarışmaya damga vurdu.

Kenan İmirzalıoğlu'nun sunduğu Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında hikayesiyle herkesi hüzünlendirdi!

ATV'nin ve Türkiye'nin en çok izlenilen ve beğenilen yarışma programlarından 'Kim Milyoner Olmak İster' her hafta olduğu gibi bu hafta Kenan İmirzalıoğlu'nun sunumuyla izleyicilerin karşısına çıktı. Yeni günüyle izleyicilerin karşısına çıkan 'Kim Milyoner Olmak İster'de bu hafta yine yarışmacıların başarılı performansları yer aldı.

Kenan İmirzalıoğlu'nun sunduğu Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında hikayesiyle herkesi hüzünlendirdi! - Resim : 1

Yayınlanan bu bölümde Sirga Asya Varol isimli yarışmacı katıldı. Yarışmacı, hikayesiyle hüzünlendirdi. 5,5 aylık dünyaya gelen yarışmacı, beyin felci geçirdiğini belirtti.

 Kenan İmirzalıoğlu'nun sunduğu Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında hikayesiyle herkesi hüzünlendirdi! - Resim : 2

10 yaşında yürümeye başladığını belirten Varol, "Bu hayatta bana yapamazsın diyenlere inat yaptım. Bir pembe ayakkabıo uğruna yaptım da diyebilirim. O ayakkabı beni ayaklandırdı." İfadelerini kullandı. Yarışmacı ikinci baraj sorusunda elense de hikayesiyle herkese umut oldu.

Kenan İmirzalıoğlu'nun sunduğu Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında hikayesiyle herkesi hüzünlendirdi! - Resim : 3

SEREBRAL PALSİ NEDİR?

Serebral palsi, yani beyin felci insan vücudundaki kasların hareketlerini, tonusunu veya vücudun duruşunu etkileyen bir grup fiziksel engel durumuna verilen isimdir. Serebral Palsi çoğunlukla doğumdan önce olmak üzere olgunlaşmamış beynin gelişmesi sırasında meydana gelen hasardan kaynaklanır.

Bu sebeple serebral palsinin belirti ve semptomları bebeklikte veya okul öncesi yıllarda ortaya çıkar. Genel olarak hareket bozukluklarına ve bunlarla ilgili anormal reflekslere, uzuvların ve gövdenin gevşekliğine veya sertliğine, anormal pozisyonda durmaya, istemsiz hareketlere, kararsız yürümeye veya bunların bir kombinasyonuna neden olur.

Serebral palsi geçiren bireyler yutma problemleri yaşayabilirler ve genellikle göz kaslarındaki bir dengesizlik nedeniyle gözlerini aynı nesneye doğru odaklamakta güçlük çekebilirler. Ayrıca kaslardaki kasılmanın sertliği nedeniyle bireyin vücudunun çeşitli eklemlerinde hareket aralığını azalmış olabilir.