Kim Milyoner Olmak İster yarışmasına damga vuran soru

atv'de yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster yarışmasının dün akşam yayınlanan bölümüne, "Hangi futbol takımı, 1959'dan günümüze devam eden Süper Lig tarihinde ligden düşmekten averajla kurtulan takımlar arasında yer alır?" sorusu damga vurdu. Cevap herkesi şoke etti.

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasına damga vuran soru

Ekranların en uzun soluklu yarışma programı olan Kim Milyoner Olmak İster'din dün akşam yayınlanan bölümüne futbolla ilgili bir soru damga vurdu. Hem stüdyodakilerin hem de ekran başındaki izleyicilerin şoke olduğu sorunun cevabı herkesi şaşırttı.

Futbolla alakalı olan soruda, "Hangi futbol takımı, 1959'dan günümüze devam eden Süper Lig tarihinde ligden düşmekten averajla kurtulan takımlar arasında yer alır?" denildi.

Sorunun şıklarında ise, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor yer aldı. Yarışmacı, telefon jokeri olmasına rağmen kullanmadı ve Galatasaray cevabını seçti. Doğru cevap ise Fenerbahçe oldu.

Fenerbahçe 1980-1981 sezonunda averajla kümede kaldı

Türkiye futbol liginin en ilginç sezonlarından biri olan 1980-1981 sezonunda küme düşen takım 29 puanlı Çaykur Rizespor oldu. Rizespor'a son hafta aldığı galibiyet yetmemiş ve lige veda etmişti. Ancak o yıl Boluspor'da ligi 29 puanla tamamladı, Adana Demirspor da Altay da... Ve hatta Fenerbahçe'de.

5 takımın ligi 29 puanla tamamladığı yıl küme düşen takım averajla belirlendi. Çaykur Rizespor'un -7, Boluspor'un -4, Adana Demirspor ve Altay'ın -1, Fenerbahçe'nin ise +4 averajı bulunuyordu. Fenerbahçe üstelik bu zor yarışta son haftayı da mağlubiyetle kapattı.

Fenerbahçe o sezon ligin ikinci yarısında sadece 1 galibiyet alabilmişti. Sarı lacivertli ekibi ligde tutan, sezonun ilk yarısında aldığı galibiyetler oldu. Fenerbahçe sezonda oynadığı 30 maçın 9'unu kazandı, 11'inde berabera kaldı. 10'unda ise mağlup oldu.

1980-1981 sezonunu ise Trabzonspor şampiyon olarak tamamladı. Adanaspor ikinci olurken, Galatasaray ligi 3. sırada bitirdi. Gaziantepspor 4. Beşiktaş ise 5. oldu.