Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında 'Omurilik Sarımsağı' cevabı veren doktordan açıklama

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında, "Hangisi, beyindeki bir bölgeye verilen addır?" sorusuna 'Omurilik soğanı' yerine 'Omurilik Sarımsağı' cevabı veren doktor Ali Çiçek açıklama yaptı. Çiçek, sosyal medyadaki linç nedeniyle açıklama yaptığını kaydetti.

atv'de yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster isimli yarışma programına, telefon jokeri bağlantısı ile katılan doktor Ali Çiçek, "Hangisi, beyindeki bir bölgeye verilen addır?" sorusuna 'Omurilik soğanı' yerine 'Omurilik Sarımsağı' cevabı verince sosyal medyanın gündemi oldu.

Yarışmanın sunucusu Kenan İmirzalıoğlu'nun da cevap karşısında şaşkınlığını gizleyemediği program en çok konuşulan konular arasına girmeyi başardı.

Kim Milyoner Olmak İster'in geçtiğimiz bölümüne yarışmacı olarak katılan Mehtap Gül Caymaz, "Hangisi, beyindeki bir bölgeye verilen addır?" sorusuna vereceği yanıttan emin olamayınca telefon jokerini kullanmak istedi.

Yarışmaya Adıyaman'da doktor olarak görev yapan arkadaşı Ali Çiçek katıldı. Joker Doktor Ali Çiçek, yayın sırasında seste sorun yaşayınca soruya net cevap veremedi ancak son anda, "Omurilik Sarımsağı" dedi. Yarışmacı Mehtap Gül Caymaz da doktor arkadaşına güvendiğini ifade ederek A şıkkını seçti. Cevap ise C şıkkı olan 'Omurilik Soğanı' idi.

Kenan İmirzalıoğlu, cevabın ardından "Arkadaşınız doktordu değil mi? Hangi bölüm?" diye sorunca Caymaz, sorunun cevabının yanlış olduğunu fark etti.

Doktor Ali Çiçek'ten açıklama

Sosyal medyada gündem olan konunun sert eleştirilerle paylaşılmasının ardından açıklama yapan Ali Çiçek, "Bir meslek grubuna karşı yapılan linç ve hakarete varan yorumlar nedeniyle bu videoyu yayınladım. Arkadaşım takıldığı için beni aradı. Videoda olduğu gibi ilk etapta soru ve şıkları hiç duymadım. Ardından ilk şık olan 'omurilik sarımsağını' duydum. Sonrasında diğer şıkları tekrar etmesini istedim. Ses kesilince 'omurilik soğanının' olması gerektiğini söyledim. Videoda bu bölüm yok. Sanırım süre nedeniyle kesilmiş. Olayın özeti aslında bu" açıklamasında bulundu.