Kira yardımından kimler faydalanabilir? 2 bin 600 TL kira yardımı alma şartları nelerdir?

Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik şartlardan özellikle ihtiyaç sahibi vatandaşlar olumsuz etkilendi. Sosyal bir devlet olması sebebiyle devletimiz de yardıma muhtaç ve dar gelirli vatandaşlara yönelik destek vermeye devam ediyor. Kira yardımı da bu yardımların başında geliyor. Peki, kira yardımından kimler yararlanabilir? Kira yardımına başvuru şartları nelerdir? Kira yardımı başvurusu nasıl yapılmaktadır? İşte detaylar...

Kira yardımından kimler faydalanabilir? 2 bin 600 TL kira yardımı alma şartları nelerdir?

Mevcut ekonomik şartlardan, doğal afetlerde evleri zarar gören ya da riskli binalarda oturmaya mecbur kalan vatandaşlar da etkilendi. Enflasyon oranlarının hızlı ve sürekli artış göstermesi ile birlikte, halkın alım gücü oldukça düştü ve asgari ücretin altında bir maaş ile zor koşullarda çalışan vatandaşlar, geçim sıkıntısı yaşarken, bu durumdan kurtulabilmek, destek bulabilmek için arayışa girdiler. 

Türkiye Cumhuriyeti Devleti de, sahip olduğu sosyal politikalar çerçevesinde ihtiyaç sahibi ve dar gelirli ailelere destek olabilmek adına çalışmalarını sürdürüyor. Farklı ihtiyaçlara yönelik hazırlanan destek yardımlarından biri de kira yardımı olarak geçiyor. Bu sosyal yardım politikasını öğrenip faydalanmak isteyen ihtiyaç sahibi vatandaşlar da kira yardımı nasıl alınır sorusuna cevap aramaya çoktan başladılar bile. Peki kira yardımına nasıl başvurulur? Kimler kira yardımı alabilir? Kira yardımına başvuru şartları nelerdir? 

Kira yardımından kimler faydalanabilir? 2 bin 600 TL kira yardımı alma şartları nelerdir? - Resim : 1

Kira yardımını kimler alabilir?

Kira yardımının amacı, geçinmekte zorluk çeken ve artan kira ücretleri karşısında çaresiz kalan vatandaşlara destek olmaktır. Enflasyon oranlarının artması sebebiyle vatandaşı korumayı amaçlayan devlet, kira yardımı kapsamında bazı vatandaşlara öncelik tanımıştır.

Kira yardımından ilk olarak, 3713 sayılı kanun kapsamına giren şehit yakınları ve gaziler ardından, 5543 sayılı iskan kanunu kapsamında yer alan hak sahibi aileler yararlanabilir. Bu kanun kapsamında devlet, evlerinden iskan kanununun getirdiği zorunluluklar ile ayrılmak zorunda kalan kiracıya ekonomik darlık çekmesini önlemek amaçlı başka bir yere taşınması için kira yardımı yapmaktadır.

Aynı zamanda bu yardım evi iskan zamanı boyunca boş kalan ev sahibine de yapılıyor. Bu kanun kapsamında vatandaşa verilen ücret 535 TL'dir ve 18 ay boyunca kesintisiz bir şekilde devam etmektedir. 6306 sayılı kanun kapsamında ise, deprem neticesinde evlerinde yıkılma riski bulunan kiracı ya da ev sahibine yardım yapılmaktadır.

Bu yardımın tutarı bin 500 TL olmakla birlikte bazı bölgelerde 2 bin 600 TL ye kadar çıkabiliyor. Kira yardımı kimler alabilir sorusuna verilen bir diğer cevap da, dar gelirli ve yardıma muhtaç ailelerdir. Bu yardım sayesinde dar gelirli ve yardıma muhtaç ailelere bulunduğu şehir göz önüne alınarak en az 715 en çok da bin 150 TL kira yardımı yapılmaktadır. Böylece vatandaşların barınma sorunu da çözümlenmiş olmaktadır.

Kira yardımından kimler faydalanabilir? 2 bin 600 TL kira yardımı alma şartları nelerdir? - Resim : 2

Kira Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

Bahsi geçen şartları sağlayan tüm vatandaşlar kira yardımı başvurusu yapabilemektedir. Peki kira yardım başvurusu nasıl yapılır? Bu ve diğer yardımların tüm şartlarını öğrenebilir ve bu yardım başvurusunu https://www.turkiye.gov.tr/  sitesinden hızlı ve güvenilir bir şekilde yapabilirsiniz. Kira yardımı başvurusu nasıl yapılır sorusunun tüm cevabı devletin kendi sitesinde mevcuttur.

Kira Yardımı Alma Şartları Nelerdir?

Kira yardımı almak isteyen vatandaşların, ihtiyaç sahibi olmaları gerekiyor. Gelir düzeyi yüksek vatandaşlar, kira yardımında faydalanamamaktadır. Kira yardımında faydalanabilmek için elir düzeyinin belirlenen asgari ücretin altında kalması gerekmektedir.

Kira yardımı almak isteyen vatandaşların aynı zamanda devlet ya da herhangi bir özel kurumdan yardım almaması gerekiyor. Dul, yetim, emekli ya da ölüm aylığına bağlanmamış olması aranan diğer yardım kriterlerinin başında geliyor.