Kiraya yüzde 150 zammı beğenmeyen ev sahibi evi karanlığa gömdü! "Temel ihtiyaçlarımızı dahi gideremiyoruz"

Esenyurt'ta bir kiracı, bin lira olan kirayı 2 bin 500 lira yapmasına rağmen ev sahibinin rakamı beğenmediğini, bunun üzerine ev sahibinin elektrik saatini söktüğünü öne sürdü. Ev sahibinin evden çıkması için baskılara maruz kaldığını belirten kiracı, 12 gündür elektriksiz kaldıklarını ve temel ihtiyaçlarını dahi gideremediklerini dile getirdi.

Kiraya yüzde 150 zammı beğenmeyen ev sahibi evi karanlığa gömdü! "Temel ihtiyaçlarımızı dahi gideremiyoruz"

Esenyurt'ta ev sahibi ile kiracı arasında yaşanan elektrik gerginliği 'bu kadar da olmaz' dedirtti. Kiracı Gönül Çeper, ev sahibinin kiraya yüzde 150 zam yapmasına rağmen rakamı beğenmediğini, daireyi boşaltmak için elektrik saatini söktüğünü iddia etti.

Esenyurt Yunus Emre Mahallesi'nde oturan Gönül Çeper, ev sahibinin 29 Eylül'de dairenin elektrik sayacını söktüğünü ileri sürdü. Çeper, geçtiğimiz yıl bin lira olan kirasına ev sahibinin isteği üzerine 2 bin 500 lira zam yaptığını ancak yüzde 150 zam yapmasına rağmen kabul görmediğini ifade etti. Elektrik sayacı söküldüğü için 12 gündür elektriksiz kaldıklarını söyleyen Çeper, 2 engelli çocuğuyla yalnız yaşadığını, temel ihtiyaçlarını dahi gideremediklerini belirtti.

"SİZİ YAŞATMAYIZ EVDEN ÇIKACAKSINIZ DİYORLAR"

Ev bulmanın çok zor olduğunu dile getiren Gönül Çeper, "Bu daireye geçen yıl taşındım. Bahçe katı ve 1+1 daireyi bin TL'ye kiraladım. Bu yıl 3 bin 500 TL istediler, ben de 2 bin 500 TL yaptım. Kabul etmediler, çıkmamızı istediler, tehdit ettiler. Eşim yok, çalışan kimsem yok. Arada bir ev temizliğine gidiyorum ama, yetmiyor. 2 oğlum var rahatsız. Kiralık ev tutacak gücüm yok. Evler 5-6 bin TL. Taşınacak gücüm yok, durumum iyi değil. Ev sahiplerinin baskısı altında yaşıyorum. 12 gündür evimizin elektriği yok. Her gün baskı yapıyorlar. Ev sahibi ve oğlu gidip geliyor. İftira atıyorlar, küfür ediyorlar. Sizi yaşatmayız, evden çıkacaksınız diyorlar. Ben kış ayında nereye taşınayım? Eşyam bile yok doğru düzgün. Bilmiyorum ne yapacağım, nereye gideceğimi" diye konuştu.

Gönül Çeper'in oğlu Güray Çeper ise, "Elektrikleri kesti ev sahibi. Kaç gündür temizliğimizi yapamıyoruz. Baskı yapıyorlar sürekli" dedi.

"ELEKTRİK SAATİNİ OĞLUM ALMIŞ, HABERİM YOK"

Ev sahibi Sıddık Yılmaz ise elektrik saatini oğlunun aldığını, kendisinin haberi olmadığını söyledi. Ev sahibi Sıddık Yılmaz ile kiracısı Gönül Çeper arasında sözlü atışma yaşandı. Kiracı Çeper, elektrik saatinin söküldüğünden haberdar olduğunu söylerken, ev sahibi Yılmaz, oğlunun iki ay kira almadığını, iki ay da kira ödemeden oturmalarını sonra da evi boşaltmalarını istediğini ileri sürerek, elektrik saatinin alındığından ise haberdar olmadığını ifade etti.