Kırmızı, mavi, yeşil, turuncu, gri kategori nedir? İşte aranan teröristlerin listesi...

2015 yılında uygulamaya giren yönetmelikle, aranan teröristler, örgütteki konumları, etkin oldukları suçlara göre kategorize edilerek başlarına ödül kondu. Kırmızı, mavi, yeşil, turuncu ve gri kategorilerdeki teröristlerle ilgili ihbarda bulunanlara 4 milyon TL'ye kadar ödül veriliyor.

Kırmızı, mavi, yeşil, turuncu, gri kategori nedir? İşte aranan teröristlerin listesi...

3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçların aydınlatılmasını ve suç faillerinin yakalanmasını sağlayan ihbarcı (yardım eden) kişilere müracaatları halinde ve teröristin bulunduğu renk kategorisi doğrultusunda, İçişleri Bakanlığı tarafından ödüllendirme yapılıyor.

2015 yılında başlanan uygulamaya göre aranan teröristler suç unsurlarına ve örgütteki konumlarına göre 5 renk ile kategorize ediliyor.

Kademeli olarak belirlenen listede isimler kırmızı, mavi, yeşil, turuncu ve gri şeklinde sıralandı. Liste oluşturulurken her bir teröristin örgütteki konumu, katıldığı veya talimatını verdiği terör eylemleri, yol açtığı can kayıpları göz önünde bulunduruluyor. Teröristle ilgili sayfada fotoğrafları, örgütlere katılım yılları ve faaliyetleri gibi detaylı biyografiye yer veriliyor.

Listede terör örgütlerinin üst düzey elebaşları, bölge ve alan sorumluları, il ve ilçe sorumluları ve diğer yöneticiler yer alıyor. Ayrıca el yapımı patlayıcı, mühimmat, can kaybına yol açan tüm lojistik unsurlar ve eylem hazırlıkları gibi unsurlar da kategorik olarak değerlendiriliyor.

Aranan teröristlerle ilgili ihbarda bulunanlara kategoriye bağlı olarak ve kimlikleri gizli tutularak ödüllendirme yapılıyor.

Kırmızı, mavi, yeşil, turuncu, gri kategori nedir? İşte aranan teröristlerin listesi... - Resim : 1

 

>> İŞTE BAŞINA ÖDÜL KONAN TERÖRİSTLER >>