Kıyılmış tütünden alınan ÖTV oranı kaça indirildi? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!

Depremden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman’da depremzedeleri ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan tütünde ÖTV oranını düşürmek için yeni bir düzenleme üzerinde çalıştıklarını duyurdu. Peki, Tütünden alınan ÖTV oranı kaça indirildi? Tütün vergisi ne oldu? Tütünde ÖTV indirildi mi? Sarmalık tütün ile ilgili yeni düzenleme geliyor mu? İşte detaylar…

Kıyılmış tütünden alınan ÖTV oranı kaça indirildi? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesindeki konteyner kentte depremzedeleri ziyaret etti. Burada incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgenin önemli geçim kaynağı olan tütün üreticileri ve kooperatifler için ÖTV düzenlemesinin müjdesini verdi.

TÜTÜNDEN ALINAN ÖTV ORANI KAÇA İNDİRİLDİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ÖTV düzenlemesi ile ilgili şunları söyledi:

“Sarmalık kıyılmış tütünden aldığımız özel tüketim vergisini tütün cinsine göre  farklılaştırmak için genel bir çalışma zaten yürütüyorduk. Ancak deprem sebebiyle OHAL bölgesindeki illerde faaliyet gösteren sarmalık kıyılmış tütün üreten kooperatiflerimiz için düzenleme yapmayı kararlaştırdık. Kıyılmış tütün satışındaki yüzde 55 olan özel tüketim vergisi oranını yarıya indiriyoruz.”