Küçük çocuğa dehşeti yaşattı

Amerika'daki Yellowstone Ulusal Parkı'nda sakince otlayan bir bizon bir anda çıldırarak etrafındaki insanlara saldırdı. Bizondan kaçamayan 9 yaşındaki bir çocuk ağır şekilde yaralandı.

Küçük çocuğa dehşeti yaşattı

Bir tonluk bizon bir anda çıldırınca dehşet saçtı. Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) bulunan Yellowstone Ulusal Parkı'na aileler sık sık gezmeye gidiyor. Doğada güzel bir gün geçirmek isteyen insanlar sık sık Yellowstone'a uğruyor.

Yaklaşık 20 dakika boyunca bizonların yanında dolaşan bir aile o sırada güzel havanın tadını çıkarıyordu. Etrafta bulunan diğer bir kadın da bizonların otlamasını cep telefonuyla kameraya alıyordu.

O sırada bir anda çıldırmış gibi davranan bizon, insanların üzerine doğru atağa kalktı. İnsanlar etrafta kaçışırken 9 yaşındaki bir çocuk bizondan kaçamadı ve hedef oldu. Bizon, boynuzlarıyla küçük kızı metrelerce yukarı fırlattı.

Olayın arından hastaneye kaldırılan küçük kızın durumunun iyi olduğu ve taburcu edildiği açıklandı.

Görevliler halkı uyardı

Park yetkilileri insanları bizonlar konusunda bir kez daha uyararak fazla yaklaşılmamasını istedi. Hayvanların ani tepkilere öfkeli karşılıklar verebildiği belirtilerek, özellikle çocukların sürekli gözlem altında bulunması gerektiğinin altı çizildi.

Bizonlar daha önce de çeşitli saldırılarda insanlara zarar vermişti.