Kızını kaçırma anları kameraya böyle yansıdı!

Şanlıurfa’da velayeti annesine verilen Şariban Yıldız (7), alınmaya gelindiğinde babasının akrabaları tarafından alınıp, kaçırıldı. İngiltere'de yaşayan Zübeyde Akdeniz, çocuğunu alabilmek için hem İngiltere'de hem de Türkiye'deki mahkemelere dava açtı.

Zübeyde Akdeniz İstanbul'da 10 yıl önce tanıştığı ve evli olduğunu öğrenince ayrıldığı dini nikahlı eşi Halil Yıldız'dan dünyaya gelen kızı Şariban'ın velayetini mahkeme kararı ile kendi üzerine aldı. Ayrıldıktan sonra İngiltere'ye giden Akdeniz, "3 yaşına kadar orada kaldık" diyerek, "Daha sonra Halil çocuğunu görmek istedi ben de Türkiye'ye geldim. Ben geldikten sonra Halil çocuğumu alıp bana göstermedi. Israr edince de ölümle tehdit ederek başıma silah dayadı. Çocuğumu alıp yurt dışına gidecektim gelip havalimanından çocuğumu kaçırdılar" diye konuştu.

Jandarmaya başvurdu

Ekim ayında Zübeyde Akdeniz, mahkeme kararı ile jandarmaya başvurarak, kızının Şanlıurfa'nın merkez Haliliye ilçesine bağlı Yıldız Mahallesi'ndeki ilkokulda okuduğunu söyledi. Bunun üzerine jandarma ekipleri, Şariban'ı almak için mahalleye gitti. Okulda baba Halil Yıldız'ın yakınları olduğu öne sürülen kişiler, çocuğu kaçırdı. O anlar, cep telefonu kameralarına yansıdı.

Yaşananların ardından İngiltere'ye dönmek zorunda kaldığını ve hukuk mücadelesi başlattığını anlatan Akdeniz, "Savcılığa başvurarak çocuğumu istediğimi söyledim. Karakola yönlendirdiler ve orada çocuğumun okula gittiğini öğrendim. Ertesi gün köye gittiler ve çocuğu jandarmanın yanında elden ele kaçırdılar. Jandarma ekiplerine saldırdılar" dedi.

"Çocuğumu alamıyorum"

Zübeyde Akdeniz "Çocuğumu alamıyorum. Hala bekliyorum. Çok zor durumdayım. Kızımı alıp İngiltere’ye dönmem gerekiyor. Kızım hem Türk vatandaşı hem de İngiltere vatandaşı iki mahkemede kızımın velayetini bana verdi. Ama bana kızımı göstermiyorlar. Yetkililerden, büyüklerimizden yardım bekliyorum" diye konuştu.