Kızının kulağında tuhaf bir şey gören anne, şoke oldu! Doktorun kızın kulağından çıkardığı şey buz kestirdi

ABD’nin Arkansas eyaletinde 2 yaşındaki kızının kulağının tıkandığını gören anne, kızını doktora götürdü. Doktor kızın, kulağını incelediğinde 2 kene fark etti. Keneler çocuğa zarar verilmeden çıkarılırken yaşanan olayı anlatan anne, “Kene çıkarma işlemi çok travmatikti” dedi.

Kızının kulağında tuhaf bir şey gören anne, şoke oldu! Doktorun kızın kulağından çıkardığı şey buz kestirdi

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte ülkemizde de görülen keneler ortaya çıktı. Özellikle hayvanların üzerinden veya doğada ağaçların veya bitkilerin üzerinden keneler insanların üzerine geçebiliyor. Bu olaylardan biri de ABD’nin Güney bölgesindeki Arkansas’ta yaşandı.

KIZININ KULAĞININ TIKANDIĞINI GÖRDÜ

Jessica DeLoach isimli kadın, 2 yaşındaki kızını banyo yaptırırken kulağının tıkandığını gördü. Daha sonra kızını doktora götüren DeLoach, küçük kızın kulağından çıkan şeyle şoke oldu.

DOKTOR, KENE ÇIKARDI

Kızın kulağını muayene eden doktor, iki tane keneye rastladı. Doktor keneleri zarar vermeden başarılı bir operasyonla çıkardı.

Kızının kulağında tuhaf bir şey gören anne, şoke oldu! Doktorun kızın kulağından çıkardığı şey buz kestirdi - Resim : 1

“KENE ÇIKARMA İŞLEMİ ÇOK TRAVMATİKTİ”

Yaşanan olayı People'a anlatan DeLoach, “Kulağına biraz yiyecek tıkmış gibi görünüyordu” dedi. DeLoach, "Keneleri güvenli bir şekilde çıkarmak için çocuğu hareketsiz tutmanız gerektiğinden, çıkarma işlemi çok travmatikti. 2 yaşındaki bir çocuk doktorun ne yapmaya çalıştığını anlamıyor” dedi.

"KENE OLDUĞUNU BİLMİYORDUM"

Yaşadığı şaşkınlığı anlatan anne, "Doktor keneyi kulağından çıkarmaya başlayana kadar kene olduğunu bilmiyordum" ifadesini kullandı. DeLoach, kızının önceki gün bahçe işi yaparken dışarıda olduğuna dikkat çekti. Küçük kızın durumunun iyi olduğu belirtildi. Öte yandan ebeveynlerin kenelere karşı endişelenmek için sebepleri var.

CİDDİ HASTALIKLARA NEDEN OLABİLİYOR

Kene kaynaklı bir hastalık olan Lyme hastalığı, grip benzeri semptomlara veya daha ciddi hastalıklara neden olabilen babesiosis gibi yükselişte. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, kenelerden kaçınmak için mümkün olduğunca ağaçlık ve çalılık alanlardan kaçınılmasını ve dışarıda geçirilen süreden sonra giysilerin, teçhizatın ve evcil hayvanların iyice kontrol edilmesini öneriyor.