Kovid-19 kabusu ne zaman bitecek? Japon profesör tarih verdi!

Kobe Üniversitesi Bulaşıcı Hastalıklar Bölümü Profesörü Kentaro Iwata, Kovid-19 salgını ile ilgili iç karartıcı açıklamalarda bulundu.

Kovid-19 kabusu ne zaman bitecek? Japon profesör tarih verdi!

Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüsü salgınında bilanço her geçen gün ağırlaşıyor.

Dünya genelinde şimdiye dek tespit edilen vaka sayısı 2.5 milyona yaklaşırken, hayatını kaybedenler ise 165 bini aştı.

Corona virüsü atlatarak iyileşen kişi sayısı ise 600 bin barajını aşarak 633.062 olarak belirlendi.

Japonya'da ise pozitif vaka sayısı 10,797'e yükseldi. 236 kişinin hayatını kaybettiği ülkede iyileşenlerin sayısı da 1.159 olarak belirtildi.

Hürriyet’in haberine göre Kobe Üniversitesi Bulaşıcı Hastalıklar Bölümü Profesörü Kentaro Iwata Kovid-19 ile ilgili karamsar değerlendirmelerde bulundu.

Japan Times'a konuşan Kentaro Iwata, corona virüsü salgının 2021 yılında dahi kadar kontrol altına alınamayacağını söyledi.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın geleceği hakkında da değerlendirmelerde bulunan Iwata, virüsün Japonya özelinde önümüzdeki yaza kadar kontrol alınabileceğini ancak bunun dünya geneline yansımasının neredeyse imkansız olduğunu ifade etti.

Proseför Kentaro Iwata'nın corona virüsü ve 2021'e ertelenen 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları hakkındaki değerlendirmeleri şu şekilde:

- Olimpiyat oyunlarının düzenlenebilmesinin iki şartı var; biri virüsü Japonya'da kontrol altına almak, diğeri ise dünya genelinde kontrol altına almak.

- Çünkü dünyanın her yerinden sporcuları ve izleyecileri Japonya'ya davet edeceksiniz.

- Belki Japonya'da önümüzdeki yaza kadar virüs kontrol altına alınabilir ancak dünya genelinde bunun başarılacağına inanmıyorum.

- Dolayısıyla olimpiyat oyunlarının 2021 yılının yazında da düzenleneceği konusunda karamsarım.