Kocaeli'nde insanlık dışı olay... Özel hastane önünde can çekişen adama müdahale etmediler

Kocaeli'de bir özel hastane skandal harekete imza attı. Hastane önünde fenalaşan yaşlı adam, dakikalarca yardım bekledi.

Kocaeli'nde insanlık dışı olay... Özel hastane önünde can çekişen adama müdahale etmediler

İddiaya göre, hastane kapısındaki görevliler kendi hastanelerinde olmadığı gerekçesiyle yardım edemeyeceklerini söyledi.

60 yaşındaki Sebahattin Duru, 112 ekipleri tarafından hastaneye kaldırılırken öldü.

Olay, Kocaeli’nin Gebze ilçesi Güzeller Mahallesi Yeni Bağdat Caddesi’nde bulunan bir özel hastanenin önünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Sebahattin Duru isimli vatandaş, fenalaşarak bir anda yere yığıldı. Olayı gören çevredeki vatandaşlar hemen Duru’nun yardımına koştu. Duru’nun fenalaştığını gören vatandaşlar hastane personeline bağırarak yardım istedi.

Hastane personeli ise Duru’nun hastanede olmadığı için müdahale edemeyeceklerini söyledi. Vatandaşlar daha sonra cep telefonları ile bir yandan o anları görüntülerken, diğer yandan da 112 Acil Yardım hattını arayarak yardım istedi.

Özel hastanenin vicdansızlığına soruşturma

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bir özel hastane önünde fenalaşarak yere yığılan vatandaş dakikalarca can çekişerek hayatını kaybetti. Personelinin ölen vatandaşa müdahale etmemesi ile tepkilere neden olan hastane ile ilgili Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı.