Gece yarısı tahliye!.. Neye uğradıklarını şaşırdılar!

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde iki bina arasındaki temelde toprak kayması gerçekleşti. Bina sakinleri tedbir amaçlı tahliye edildi.

Gece yarısı tahliye!..  Neye uğradıklarını şaşırdılar!

Olay, akşam saatlerinde Kocaeli’nin İzmit ilçesi Cedit Mahallesi Eski Hastane Sokak’ta gerçekleşti.

Alınan bilgilere göre, sokakta bulunan bir apartman ile alt kısmında bulunan bir apartman arasında toprak kaymasımeydana geldi. Toprak kaymasını gören bina sakinleri durumu polis ekiplerine bildirdi.

Olay yerine itfaiye, polis, AFAD ve belediye ekipleri geldi. Ekipler, iki bina arasında kayan toprağın tehlike oluşturabileceğini tespit etti. 2 binanın tedbir amacı ile tahliye edilmesi kararı verildi.

Bunun üzerine 5 katlı 16 daireli apartman ile 4 kat 8 daireden oluşan apartman boşaltıldı. Binalar belediye ekipleri tarafından mühürlendi.

İzmit Belediyesi Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet konuyla ilgili şunları söyledi...

"Sizlerin yanınızdayız. İzmit Belediyesi olarak başta konaklama olmak üzere her türlü desteği sağlayacağız. Şuan da can güvenliğiniz için binayı boşaltmak durumunda kaldık. Yarın mühendisler binanın durumunu kontrol edip ona göre karar verecek. Bu süre zarfında mal güvenliğiniz için zabıta ekibi görevlendirdim. Gece boyunca ekiplerimiz hizmetinizde olacak"