Schumacher'in kök hücre tedavisiyle ilgili umut kıran haber

Michael Schumacher'in tedavisiyle ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Fransa'da tedavisi süren Alman pilotun başka bir nedenle hastanede olduğu öne sürüldü.

Schumacher'in kök hücre tedavisiyle ilgili umut kıran haber

F1 efsanesi Michael Schumacher'in, Paris'te Europeen Georges-Pompidou Hastanesi'nde kök hücre tedavisi alacağı ortaya çıktığında hayranları umutlanmıştı.

İtalyan gazetesi La Gazzetta dello Sport'ta yer alan habere göre ise bu tedavi başka bir problem için yapılıyor olabilir.

Schumacher'i tedavi eden ekibe yakın bir kök hücre uzmanı Profesör Michel Puceat, tedavinin eski Ferrari sürücüsünün kalbi ile ilgili olabileceğini açıkladı.

Uzman doktor Puceat, efsane pilot ile ilgili, "Hastanın klinik durumunu bilmeden, tedavi türünü kesin bir şekilde anlamak zordur. Kaldırıldığı hastane ve bakımından sorumlu kişi göz önüne alındığında, tedavinin beyin hakkında olmadığı ortaya çıkıyor." diye konuştu.

Puceat, Rusya'da bazı deneysel beyin kök hücre tedavilerinin denendiğini, Fransa ve İsveç'te ise Parkinson hastalığının etkisini sınırlamak için bazı girişimler yapıldığını belirtti. 

Puceat, "Sonuçlar ilginçti, ancak sadece kısa vadede. Bildiğim kadarıyla, komadaki veya bitkisel hayattaki hastalarda beyin yaralanmalarını tedavi etmek için kök hücrelerin uygulanması konusunda herhangi bir çalışma yok. Bu tür durumlarda hücreler geri döndürülemez şekilde ölmüştür." dedi.

Sözcü'de yer alan habere göre ise Puceat ayrıca kök hücre tedavisinin, kalp gibi diğer organlardaki iltihaplanmayı gidermek veya kireçlenmeyi tedavi etmek için yapıldığını söyledi.