"Kolu kesip atmanız gerekiyor" diyerek Doç. Dr. Cüneyt Dirican anlattı! EYT için o hususa dikkat çekti! "Aksi takdirde..."

tv100'ün ilgiyle izlenen programı Yüzler Kulübü'ne konuk olan Doç. Dr. Cüneyt Dirican, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesiyle ilgili "Bu kadar erken yaşta emeklilik normalde olmamalı" hususuna dikkat çekti.

"Kolu kesip atmanız gerekiyor" diyerek Doç. Dr. Cüneyt Dirican anlattı! EYT için o hususa dikkat çekti! "Aksi takdirde..."

Doç. Dr. Cüneyt Dirican, tv100'ün ses getiren programı Yüzler Kulübü'nde Gürkan Hacır'ın sorularını yanıtladı.

Cüneyt Dirican'ın açıklamalarından satır başları:


- Bu kadar erken yaşta emeklilik normalde olmamalı. Sorunlar birike birike gelince Ömer Seyfettin gibi kolu kesip atmanız gerekiyor. Aksi takdirde bedeli daha yüksek olmaya başlıyor.

- Türkiye’nin dünya ekonomisinde söz sahibi olması için dünyanın 1 numaralı ekonomisi ya da rezerv parası olmasına gerekmiyor. (Türkiye Ekonomi Modeli) Bence eksikleri ve yanlışlarıyla da olsa oraya oturuyor ve o yüzden kıymetli buluyorum. 

- Eğer Rusya-Ukrayna Savaşı olmasaydı cari denge üzerinden ‘kurda veya enflasyonda dengeye gideceğiz’ kısmında yavaş yavaş somut sonuçlarını görüyor olabilirdik. 

- Türkiye’de sosyal güvenlik anlamında başka sıkıntılarımız var. Ülke nüfusunu 100 diye alırsak, 25 milyonu çalışıyor. Geri kalanı aslında onun üzerinden geçiniyor. 

- (Türkiye Ekonomi Modeli) Farklı ve zor bir model deneniyor. Başarılı olursa Nobel olmasa bile iktisat tarihinde ve akademik literatürde bununla ilgili çok çalışma yapılır.