24 yıl önce Van'da şehit düşmüştü, adı o operasyona verildi

1995 yılında Van'ın Gürpınar ilçesi kırsalında teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan 21 yaşındaki Komando Er Gürdeniz Erdoğmuş'un adı 24 yıl sonra yine Van'da yapılan operasyona verildi.

24 yıl önce Van'da şehit düşmüştü, adı o operasyona verildi

1995 yılında teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Komando Er Gürdeniz Erdoğmuş'un ismi 24 yıl sonra Van'da İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen ve 4 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyona verildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından 12 Haziran'da yapılan yazılı açıklamada, Van'ın Çaldıran ilçesi Tendürek Dağı bölgesinde İl Jandarma Komutanlığınca gerçekleştirilen hava destekli 'Şehit Jandarma Er Gürdeniz Erdoğmuş Operasyonu' ile 4 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklanmıştı.

24 yıl önce Van'da şehit düşmüştü, adı o operasyona verildi - Resim : 1

Şehidin Balıkesir'de yaşayan ailesi, 24 yıl sonra oğullarının adına düzenlenen operasyon karşısında duygulandı.

Baba Erdoğmuş konuyla ilgili şunları söyledi...

"Bizi unutmadıkları için gurur duyduk. Oğlumun arkadaşları beni aradı durumdan haberdar etti. Dayımızın oğlu da bir şiir yazmış ona. Memnun olduk. Sağolsunlar bizi boş bırakmıyorlar. Bayramlarda gelirler, 15 günde bir bizi çağırırlar. Bizi ararlar halimizi hatırımızı sorarlar. 'Bir ihtiyacınız var mı' derler"

"Çok teşekkür ediyorum komutanlarımıza, yetkililerimize. Operasyona isminin verilmesi bizi çok memnun etti. Bizim evladımız unutulmamış, devlet işine devam ediyor"

Duygu dolu anlar yaşayan anne Asiye Erdoğmuş ise şunları söyledi...

"Neyi nasıl anlatayım bilemiyorum. Her şey için çok teşekkür ediyorum. Şehitliğimiz biraz eskidi, tamir istiyor. Onun için bir yardım istiyorum. Hepsinden Allah razı olsun, gelip halimizi soruyorlar. Benim yavrumun 2 günü vardı tezkeresine. Dağda duruyorlardı. Tezkeresine 2 gün kaldığı için eşyalarını dağıtmış. Uçak biletine kadar almış. O gece çatışma çıkınca terlikle gitmiş. Botlarını bile arkadaşlarına vermiş. Ben bekliyordum, oğlum gelecek diye sevdiği yemekleri yapıyordum. 1 gün önce de konuşmuştuk. 'Anne bir operasyon var ama bizi götürürler mi bilemiyorum' demişti. Ben de 'Çıkarmazlar oğlum' demiştim. Sonra Çarşamba gecesi haberi geldi. 7 arkadaş bir de komutanı aynı mevzide olanlar hepsi şehit düşmüş"

24 yıl önce Van'da şehit düşmüştü, adı o operasyona verildi - Resim : 4

 24 yıl önce Van'da şehit düşmüştü, adı o operasyona verildi - Resim : 5