Konutta yeni kredi müjdesi! Yüzde 1'in altına düşecek

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin açıkladığı alt, orta ve yüksek gelir grubuna göre faiz imkanı sunulması beklenen konut kredi kampanyasının detayları ortaya çıkmaya başladı. Faizlerin yüzde 0,69 ile 1,20 oranları arasında olması bekleniyor. İşte detaylar...

Konutta yeni kredi müjdesi! Yüzde 1'in altına düşecek

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin 12 Kasım’da sektör temsilcilieri ile bir araya geldiği toplantıda müjdesini verdiği konutta alt, orta ve yüksek gelir grubuna göre üç farklı kredi faizi kampanyasının detayları merak edildi.  

Nasıl Bir Ekonomi’de yer alan habere göre; konut üreticilerinin kilitlendiği kampanyada faiz oranlarının 0.69 ile 1.20 arasında olması öngörülüyor. Konutu canlandırması umut edilen kampanyanın Aralık ayında başlaması bekleniyor.

Hem konut kredi faizlerinin yükselmesi, hem de verilen kredi miktarının 300 bin lira bandında kalması, Türkiye’de konut satışlarını sert şekilde düşürürken, sektörün gözü kamunun başlatacağı kampanyaya kilitlendi.

Kampanyanın, düşen yerli talebi yeniden artması, sektörün yeni yılın ilk iki-üç ayını hareketli geçirmesi ve inşaat için bekleyen projelerin de başlamasını sağlayacağı belirtiliyor.