Ekrem Karakaya'ya son veda! Kardeşinin sözleri yürek burktu: En son geçen hafta...

Konya Şehir Hastanesi'nde 39 yaşındaki Hacı Mehmet Akçay tarafından tabancayla vurularak öldürülen 47 yaşındaki kardiyoloji uzmanı Dr. Ekrem Karakaya, memleketi Kayseri'nin Develi ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Yoğun katılımın olduğu cenazede Karakaya'nın kardeşi Mehmet Murat Karakaya "En son geçen hafta 3 saatlik bir konuşma yaptık. 'Bayram izni alacak mısın?' dedim. ‘Alamayacağım ağabey, bayramda nöbetlerim var’ dedi." ifadelerini kullandı.

Ekrem Karakaya'ya son veda! Kardeşinin sözleri yürek burktu: En son geçen hafta...

Yunak Devlet Hastanesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan evli Hacı Mehmet Akçay, dün saat 14.30 sıralarında geldiği Konya Şehir Hastanesi Kardiyoloji Kliniği’nde, annesinin ölümünden sorumlu tuttuğu kardiyoloji uzmanı Dr. Ekrem Karakaya'ya tabancayla peş peşe ateş etti. Akçay, ardından silahın namlusunu kendi başına dayayıp, tetiği çekti. Poliklinikteki diğer doktorların müdahale ettiği Dr. Karakaya ile Akçay, kurtarılamadı. 

Ekrem Karakaya'ya son veda! Kardeşinin sözleri yürek burktu: En son geçen hafta... - Resim : 1

Cenazeye yoğun katılım
Karakaya'nın cenazesi, otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından ailesine teslim edildi. Evli ve 2 çocuk babası Dr. Karakaya'nın cenazesi, memleketi Kayseri'nin Develi ilçesine getirildi. Dr. Ekrem Karakaya için Develi Çarşı Camisi’nde tören düzenlendi. Törene Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Vali Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Haldun Taşan, siyasi partilerin temsilcileri, daire müdürleri, sağlık çalışanları, Karakaya'nın eşi Günseli Ekinci Karakaya, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ekrem Karakaya'ya son veda! Kardeşinin sözleri yürek burktu: En son geçen hafta... - Resim : 2

'Senin yüzünden vefat etti, seni öldüreceğim' demiş
Cenazede konuşan Karakaya'nın kardeşi Mehmet Murat Karakaya, "Kardeşim Ekrem'e menfur bir saldırı sonucu devlet erkanı şehitlik mertebesi verdi. İnşallah kardeşimiz şehittir. Bir şey hatırlatmak istiyorum. Tedavi etmek ve şifa vermek farklı şeyler. Doktor tedavi eder, şifa veren Allah'tır. Ekrem kardeşim saldırganın annesini tedavi etmiş. Anjiyo tehlikeli hastalıklar. Annesi vefat etmiş. Ancak oğlu, annesi vefat ettikten sonra şifayı Ekrem'de bulmuş 'senin yüzünden vefat etti, seni öldüreceğim' demiş. Biz bunu lanetliyoruz. Ekrem kardeşim her doktor gibi hastasını muayene etmiş, onunla en güzel şekilde ilgilenmiş ve doktorluk şahsiyetini en yükseklere taşımıştır. Ekrem kardeşim 23 yıldır doktorluk yapıyor. İnanın kendisiyle 1 hafta 10 gün birlikte tatil yapmadık. 7/24 çalışmıştır. Şahidim" diye konuştu. 

Ekrem Karakaya'ya son veda! Kardeşinin sözleri yürek burktu: En son geçen hafta... - Resim : 3

"Hiçbir hekim arkadaşım, hiçbir çalışan arkadaşım asla yalnız olduğunu hissetmemeli"
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Konya Şehir Hastanesi'nde görevi başında öldürülen kardiyoloji uzmanı Dr. Ekrem Karakaya'nın, Kayseri'nin Develi ilçesindeki cenazesi sonrası "Bugün tarifsiz bir acı yaşıyoruz. Başkasının yaşamını korumak için yemin eden bir hekimimizin canına kıyıldı. Bir baba, bir evlat, bir eş, bir hekim kardeşimizi hayattan kopardılar. Canice katledildi. Şehidimiz doktor Ekrem Karakaya'ya Allah'tan rahmet diliyorum. Ailesine, yakınlarına ve sağlık camiamıza başsağlığı diliyorum. Terörle verdiğimiz sınavı hep birlikte sağlıkta şiddet içinde vereceğiz. Hiçbir hekim arkadaşım, hiçbir çalışan arkadaşım asla yalnız olduğunu hissetmemeli. Devlet iradesinin bütün gücüyle yanımızda olduğunu bilelim. Vatandaşlarımıza, halkımıza, özellikle hekim arkadaşlarımıza, sağlık çalışanlarımıza daha çok saygı ve özellikle önemli bir tutum bekliyoruz. Sağlık çalışanlarımıza, hekim arkadaşlarımıza kalkan her el; toplumumuzun, halkımızın canına kastetmiş anlamına gelir. Milletimizin başı sağ olsun" diye konuştu. 

Ekrem Karakaya'ya son veda! Kardeşinin sözleri yürek burktu: En son geçen hafta... - Resim : 4

"En son geçen hafta 3 saatlik bir konuşma yaptık"
Ekrem Karakaya'nın kardeşi Mehmet Murat Karakaya ise "En son geçen hafta 3 saatlik bir konuşma yaptık. 'Bayram izni alacak mısın?' dedim. ‘Alamayacağım ağabey, bayramda nöbetlerim var’ dedi. Pazar günü Konya’ya döndü ve çarşamba günü şehit oldu. Sağ olsun sağlık bakanımız geldiler. Cumhurbaşkanımız aradılar. Hepsinden Allah razı olsun. Ekrem kardeşimin bin resmi hastası varsa bin de gayriresmi hastası vardı. Her derdini söyleyene yardımcı oldu. Biz kendisinden memnunduk. Gurur duyuyorduk. Ümmetin dertleriyle dertlenirdi. Rabb'im rahmet eylesin. Mekanını cennet eylesin. Bizlere de metanet versin" dedi. Kılınan cenaze namazının ardından üzerinde şehit notu yazan Dr. Ekrem Karakaya’nın tabutu, cenaze aracıyla ilçe mezarlığına götürüldü. Dr. Karakaya, burada gözyaşları arasında toprağa verildi.