Sapık öğretmenin cezası belli oldu

Konya'da 6. sınıftaki 9 kız öğrencisini taciz ettiği iddiasıyla tutuklu olarak yargılanan 61 yaşındaki 3 kız babası matematik öğretmeni Orhan A.'nın cezası belli oldu. Sapık öğretmen, 5 öğrencisine 'sarkıntılık' yaptığı için 23 yıl 6 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Sapık öğretmenin cezası belli oldu

Konya'da 2 yıl önce 6. sınıfta olan 9 kız öğrenci rehber öğretmenlerine giderek, matematik öğretmenlerinin kendilerini ısırdığını, öptüğünü ve elle taciz ettiğini anlattı. Okul yönetiminin Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bilgi vermesinin ardından 61 yaşındaki matematik öğretmeni Orhan A. hakkında soruşturma başlatıldı.

Orhan A., çocukları öptüğünü ancak hiçbir kötü niyetinin olmadığını ileri sürdü. Öğrencileri niçin ısırdığını ise, ''Çok az ısırdım. Benim kötü bir niyetim yok. Yanlış anlaşıldım" diye açıkladı. Açığa alınan Orhan A. hakkında Cumhuriyet savcılığına da suç duyurusunda bulunuldu. Bu süreçte Orhan A. emekli oldu.

Öğrencilerin ifadelerinde şoke eden iddialar

Savcılığın başlattığı soruşturma kapsamına ifade veren kız öğrencilerden biri, "Soru çözdüğümüzde sarılıp, öpüyordu. 'Çok tatlısın' diyordu. Bu davranışları babacan bir tavır olarak düşündüm. Sonra öyle olmadığını anladım" derken diğer bir öğrenci ise, ''Çözemediğimiz soruları sorduğumda sarılıp, elini omzuma atarak, taciz ediyordu. Erkek öğrencilere kötü davranırdı'' dedi.

Başka bir öğrenci ise, öğretmeninin durduk yerde kendisine sarılarak 'Seni seviyorum' dediğini, sık sık eliyle tacizde bulunduğunu ileri sürdü. Öğrenci, ''Beni 200- 300 kere öpmüştür. Başka arkadaşlarımı da öperken gördüm" diye konuştu.

Bir başka öğrencinin "Anlamadığım bir soruyu sorduğumda bana 'her şeyi bırakıp, seni öpeyim' dedi. Birinci dönem 5-6, ikinci dönem 2-3 defa öptü. "Bir gün tahtada soru çözdüğüm sırada 'seninle oynaşmak istiyorum' dedi. Ben de 'Git kiminle oynaşıyorsan oynaş' dediğimde bana 'sana küstüm konuşmayacağım' dedi" diye ifade veren mağdur çocuklardan biri öğretmenin kendilerine "Siz benim meleklerimsiniz" diye hitap ettiğini, "Seni okulda başka, dışarıda başka seviyorum" dediğini söyledi.

Suçlanan öğretmen: Bana iftira atıldı

Orhan A. hakkında hazırlanan iddianamede her bir çocuk için 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan 8 yıldan 15 yıla kadar hapsi istendi. Orhan A., yargılamanın yapıldığı 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki savunmasında suçlamaları kabul etmeyerek, "Ben böyle şeyler yapmadım. Hepsi iftiradan ibaret. Sınıfta konuşanları tahtaya yaz diye görevlendirdiğim öğrencimden bu görevi geri alınca, öğrenci iftira attı'' dedi.

Cezası açıklandı

6 Eylül'de görülen karar duruşmadında son savunması sorulan Orhan A. suçlamaları kabul etmediğini, bir öğrencisinin ödev kontrolü görevinden alınmasından sonra öğrencilerin bir araya gelerek, kendisine bu tür ithamlarda bulunduğunu ileri sürerek, beraatini talep etti.

Mahkeme, Orhan A.'yı 4 öğrencisine yönelik eylemden dolayı suçun sabit olmadığı gerekçesiyle beraat ettirken, 5 öğrencisine yönelik 'sarkıntılık' suçunun oluştuğu gerekçesiyle 5 kez 4 yıl 8 ay 15 gün olmak üzere toplam 23 yıl 6 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı.