Vahşeti ayrıntısıyla anlattılar

Konya'da herkesin günlerce aradığı Ali Yanar'ın korkunç bir cinayete kurban gittiği ortaya çıktı. Yanar'ın arkadaşları Kerim K. ve Hasan M. vahşetin tüm ayrıntılarını anlattı.

Vahşeti ayrıntısıyla anlattılar

Konya'nın Ilgın ilçesinde 3 aydır kayıp olan Ali Yanar'ı iki arkadaşının katlettiği ve cesedinin su kuyusunda olduğu ortaya çıktı. Çapraz sorguda suçlarını itiraf eden zanlılar, olayın tüm ayrıntılarını anlattı.

Uyuşturucu verip boğazını kestiler

Gözaltına alınan şüphelilerin ilk ifadesinde, Ali Yanar’ın bir süreliğine kendilerinden yasa dışı bahis oyun makinesi kiraladığını ve bir süre sonra makineyi geri vermek istememesi üzerine cep telefonuyla tartıştıklarını anlatarak, "Daha sonra tartışma sonrası Ilgın ilçesi Tekeler Mahallesi'nde bulunan bir bağ evine alkol içme bahanesiyle Ali Yanar ile buluştuk. Burada kendisine uyuşturucu maddede vererek bayılttıklarını ve daha sonra boğazını keserek öldürdüklerini" söyledikleri iddia edildi.

Yakamayınce su kuyusuna attılar

Boğazını kestikleri Ali Yanar’ı cansız bedenini battaniyeye sararak arabaya alıp 50 kilometre uzaklıktaki Doğanhisar Mahallesi'ne bağlı Başköy civarındaki suyu kuyusuna götürdüklerini belirlenen şüphelilerin, cesedi yakma girişiminde bulundukları ancak başarılı olamayınca su kuyusuna atarak olay yerinden kaçtıkları öğrenildi.

İki arkadaşın cinayeti itiraf etmesinin ardından Konya Cinayet Büro Amirliği ekipleri, şüphelileri cinayeti işledikleri Başköy Mahallesi'ndeki araziye götürdü. Kerim K, ile Hasan M., cumhuriyet savcısına olayı anlatarak cesedi attıkları kuyuyu gösterdi. Şüphelilerce kuyuya atılan Ali Yanar’ın cansız bedeni itfaiye ekipleri tarafından yarım saat süren çalışmayla kuyudan çıkartıldı. Çürümeye başlayan Ali Yanar’ın cesedi kuyudan çıkartıldıktan sonra otopsi yapılmak üzere Konya Numune Hastanesi morguna götürüldü. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Olayın geçmişi

16 Ekim 2019 tarihinde Tekeler Mahallesi'nde bulunan bir dağ evinde yaşanan olayda Ali Yanar feci şekilde hayatını kaybetti. Ali Yanar uzun süre eve gelmeyince ailesi karakola giderek kayıp başvurusunda bulundu.

Ailenin başvurusu üzerine Konya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile polis ve jandarma ekipleri bölgede arama çalışması başlattı. İlçenin kırsal ve ağaçlık alanlarında drone desteği ile yapılan aramalarda, Ali Yanar’a ait ize rastlanmadı.

Ali Yanar’ın öldürülmüş olabileceği ihtimali üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği tarafından özel ekip kuruldu. Özel ekip, kayıp olan Ali Yanar’ın cep telefonu üzerinden en son kimlerle iletişime geçtiğini tespit etti.

Arama dokümanlarında Ali Yanar'ın arkadaşları olan kafe sahibi Kerim K. ve Hasan M. ile iletişime geçtiği belirlendi. Bunun üzerine Cinayet Büro ekipleri, Kerim K. ve Hasan M.'nin ifadesine başvurdu. Şahısların çelişkili ifadeler vermesi üzerine durumdan şüphelenen polis, soruşturmayı derinleştirdi. Yapılan çapraz sorgulamada Kerim K. ile Hasan M., suçlarını kabul ederek arkadaşlarını öldürdüklerini itiraf etti.