Konya'da askeri gösteri uçağı düştü: 1 şehit

Konya'nın merkez Karatay ilçesinde gösteri uçağı düştü, pilot şehit oldu. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ''Eğitim uçuşu yapan Türk Yıldızlarına ait 1xNF-5 uçağımız 14.15’de Konya’da düşmüştür'' denildi.

Askeri eğitim uçağının 3. Ana Jet Üs Komutanlığı yakınlarında düştüğü belirtilirken, AFAD ve arama-kurtarma ekipleri bölgeye gidiyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Konya'da bir gösteri uçağımızın eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğradığını ve pilotumuzun maalesef şehit olduğunu büyük bir teessürle öğrendim. Şehidimize Allah’tan rahmet niyaz ediyor; ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Milletimize başsağlığı diliyorum." dedi.

Konya'da askeri gösteri uçağı düştü: 1 şehit - Resim : 1

MSB: KAZA KIRIMA UĞRAMIŞTIR

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Konya’da eğitim uçuşu yapan Hava Kuvvetlerimize ait bir NF-5 uçağımız saat 14.15’te henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğramıştır. Konuyla ilgili gerekli inceleme başlatılmıştır." denildi.

Konya'da askeri gösteri uçağı düştü: 1 şehit - Resim : 2

PİLOT ŞEHİT OLDU

Bakanlıktan yapılan son açıklamada pilotun şehit olduğu açıklandı. Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Konya’da eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğrayan Hava Kuvvetlerimize ait NF-5 uçağımızın pilotu şehit olmuştur. Kahraman Pilotumuza Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır dileriz.''

TBMM BAŞKANI ŞENTOP: MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, "Konya'da eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğrayan Hava Kuvvetlerimize ait NF-5 uçağımızın şehit pilotuna Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun." paylaşımında bulundu.

KILIÇDAROĞLU: MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, da şehit olan pilot için başsağlığı diledi.

Kılıçdaroğlu, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Konya'da eğitim uçuşu sırasında meydana gelen kaza sonucu şehit olan Pilot Yüzbaşımıza Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ LİDERİ AKŞENER'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

İYİ Parti lideri Meral Akşener, yaptığı açıklamada, ''Konya'da Türk Yıldızları'na ait eğitim uçağımızın düştüğünü ve Yüzbaşımız Burak Genççelebi'nin şehit olduğunu büyük bir üzüntüyle öğrendim. Şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabırlar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun'' dedi.

 Konya'da askeri gösteri uçağı düştü: 1 şehit - Resim : 3

Konya'da askeri gösteri uçağı düştü: 1 şehit - Resim : 4

                                                     (Türk Yıldızlarına ait F-5 uçağı)