Anadolu'nun kayıp krallığı keşfedildi

Chicago Üniversitesi internet sitesinde yer alan bilgilere göre Konya'da bir çiftçi, M.Ö. 1400 ila 1600 yıllarına ait Anadolu'nun kayıp krallığını keşfetti. Bu keşifle birlikte Anadolu tarihinin bir kayıp parçası daha bulunmuş oldu.

Anadolu'nun kayıp krallığı keşfedildi

Konya'da M.Ö. 1400 ila 1600 yıllarına ait kayıp bir krallık keşfedildi. Her şey Konyalı bir çiftçinin bölgedeki bir sulama kanalında üzerinde garip yazılar bulunan bir taş görmesiyle başladı.

Yapılan inceleme ve araştırmaların ardından bulunan krallığın Kral Midas önderliğindeki Frigya’yı savaşta yenmiş olabileceği düşünülüyor. Kazı çalışmalarında yer alan Chicago Üniversitesi’nin resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre söz konu keşif, bölgedeki bir çiftçinin bir sulama kanalında garip bir taş görmesiyle başladı.

Keşfedilen taşı mercek altına alan bilim insanları taşın üzerinde yazan metni deşifre etmeyi başardı. Söz konusu metinde Frigya’nın yenildiği müjdeleniyor.

Daha detaylı inceleme sonrası ise taşta bahsi geçen kralın isminin Hartapu, krallığın başkentinin de Türkmenkarahöyük olduğu anlaşıldı.

Doğu Enstitüsü’nde Yard. Doç. James Osborne 'a göre yaklaşık 120 hektarlık alanı kaplayan bu bölge, Tunç ve Demir Çağı’ndaki Anadolu’nun en büyük antik kentlerinden biri olabilir.