Konya'nın Ereğli ilçesinde domates tarlasında Hint keneviri ele geçirildi

Konya'nın Ereğli ilçesinde domates tarlasında Hint keneviri Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri tarafından ele geçirildi.

Konya'nın Ereğli ilçesinde domates tarlasında Hint keneviri ele geçirildi

Konya'nın Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri ilçe genelinde kapsamlı çalışmalar yapmaya devam ediyor. Ekiplerin 5 günlük yaptığı sokak satıcılarına, kullanıcılarına, uyuşturucu temin eden ve satışını yapan şahıs ve gruplara yapılan çalışmaların sonucunda, Kutören Mahallesi Karaağıl Kümeevleri Karaburun mevkisinde bir tarla içerisinde Hint keneviri ekili alan olduğuna dair ihbar aldı.

 İhbar üzerine ekiplerin bölgede yaptığı aramalarda domates tarlası içerisinde 68 kök Hint keneviri bitkisi ele geçirildi. Tarla sahibi de gözaltına alındı. Ekipler, Mehmet Akif Mahallesi Batı Elagözlü Caddesi üzerinde bir ikamette yaptığı aramalarda da, ikamet bahçesinde 320 santimetre ve 70 santimetre boylarında 2 kök Hint keneviri bitkisi ele geçirdi. İkamet sahibi hakkında işlem yapıldı.

 Polis ekipleri, uyuşturucu madde kullandığı öğrenilen bir şahsın ikamet ettiği yerde yapılan aramada ise toplam 42 adet uyuşturucu hap maddesi, peçeteye sarılı halde 1,42 gram metamfetamin maddesi, ayrıca sigara makaronu içerisinde 0,77 gram gelen sentetik kannabinoid maddesi ele geçirdi. Şüpheli şahıs hakkında işlem yapıldı.

Ekiplerin dur ikazına uymayarak kaçan bir araç İnönü Caddesi üzerinde durduruldu. Araçta yapılan arama esnasında beyaz şeffaf poşete sarılı halde 4,42 gram sentetik kannabinoid maddesi ele geçirildi ve araç içerisinde bulunan 2 şahıs gözaltına alındı.