Tüyler ürperten işkencenin adresi Konya!.. Kanıyla çeşme mermerine yazı yazmışlar!

Konya'nın Selçuklu ilçesinde, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, Betül Kayaalp'in 'Boncuk' adlı kedisini döverek, işkence uyguladı.

Tüyler ürperten işkencenin adresi Konya!.. Kanıyla çeşme mermerine yazı yazmışlar!

Apartmanın bodrum katına bırakılan kedinin kanıyla bina yanındaki çeşme mermerine, Arapça olarak visal (kavuşma) yazıldığı tespit edildi. Veterinere götürülen 'Boncuk'un çenesinde kırık olduğu, başında ödem oluştuğu ve tek gözünün kör olma ihtimalinin bulunduğu ifade edildi.

Konya'da 31 Ağustos Cumartesi günü, Selçuklu'nun Bosna Hersek Mahallesi'nde Betül Kayaalp, 'Boncuk' ismini verdiği kediyi bir süre evden dışarı çıkardı.

Kedi, uzun süre eve dönmeyince Kayaalp arayışa geçti ve bodrum katından kedinin sesini duydu. Kayaalp kedisini işkence yapılmış halde, kanlar içinde buldu. Kayaalp ayrıca bina yanındaki çeşme mermerine, Arapça yazı yazıldığını da fark etti.

Kayaalp, yaptığı araştırma sonucu yazılan kelimenin, 'kavuşma' anlamına gelen visal olduğunu öğrendi. Kayaalp'in veterinere götürmesiyle tedaviye alınan 'Boncuk'un çenesinde kırık olduğu, başında ödem oluştuğu ve tek gözünün kör olma ihtimalinin bulunduğu belirtildi.

Betül Kayaalp yaşanan insanlık dışı olayla ilgili şunları söyledi...

'Boncuk' öldüresiye dövüldü. Kanı ile kavuşmak anlamına gelen Arapça 'visal' yazıldı. Vahşiliği daha nasıl anlatabilirim? Hayvana şiddet, insana şiddetin temelini oluşturur. Her ne olursa olsun bu, kabul edilemez. 'Boncuk'un çenesi kırık, gözün birinin kör olma ihtimali var, başında ödem oluşmuş. Önümüzdeki süreç çok önemli. Her gün sabah akşam giderek, tedavisini yaptırıyorum. Hayati tehlikesi devam ediyor. Benim 'Boncuk'um ölebilir, içim parçalanıyor. Bir insan, savunmasız bir canlıya nasıl olur da böyle bir şey yapar; anlam veremiyorum"

Betül Kayaalp polis merkezine giderek, kedisine işkence yapan kişi ya da kişilerden şikayetçi oldu.