Konyaspor-Galatasaray maçında Galatasaray'ın ilk 11'i belli oldu

Galatasaray, Süper Lig'in 9. haftasında İttifak Holding Konyaspor ile karşılaşıyor. Müsabaka saat 16:00'da başlayacak. Futbol severler Konyaspor-Galatasaray ilk 11'leri araştırmaya başladı. Galatasaray'ın ilk 11'i belli oldu. Galasaray'ın ilk 11'i kim? İşte detaylar...

Konyaspor-Galatasaray maçında Galatasaray'ın ilk 11'i belli oldu

Karşılaşma Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu'nda oynanacak. Müsabakada hakem Arda Kardeşler düdük çalacak. Kardeşler'in yardımcılıklarını Abdullah Bora Özkara ve Volkan Ahmet Narinç yapacak. Dördüncü hakemlik görevini ise Burak Şeker üstlenecek. Dört gözle bugün 16:00'da başlayacak olan Konyaspor-Galatasaray maçını bekleyen futbolseveler Konyaspor-Galatasaray ilk 11'ler kim? veya Galatasaray'ın ilk 11'i kim?' gibi aramalar yapıyor. Galatasaray'ın ilk 11'i belli oldu. İşte Galatasay'ın ilk 11'i...

Konyaspor-Galatasaray maçında Galatasaray'ın ilk 11'i belli oldu - Resim : 1

Galatasaray'ın ilk 11'i...

Muslera, Yedlin, Alpaslan, Nelsson, Van Aanholt, Taylan, Cicaldau, Morutan, Kerem, Halil, Mostafa

Göztepe ve Çaykur Rizespor galibiyetlerinin ardından çıkış yakalayan sarı-kırmızılı takım, Konyaspor karşısında da üç puan alarak kazanma serisini sürdürmek istiyor. Konyaspor karşısında Marcao Teixeira ve Berkan Kutlu, kart cezaları sebebiyle forma giyemeyecek.

Son olarak ligde Çaykur Rizespor ile karşı karşıya gelen Galatasaray, mücadeleden 3-2 üstünlükle ayrıldı. Cimbom'un gollerini Mostafa Mohamed (2) ve Olimpiu Morutan kaydetti.
Ligin namağlup takımlarından Konyaspor ise 8 maçında üç galibiyet ve 5 beraberlik aldı. İlhan Palut'un öğrencileri, Süper Lig'in 8. haftası itibarıyla 14 puanla ligin 6. sırasında bulunuyor.

Konyaspor-Galatasaray maçında Galatasaray'ın ilk 11'i belli oldu - Resim : 3

Galatasaray ve Konyaspor ligde son olarak geçtiğimiz sezon, 28 Nisan 2021'de karşı karşıya geldi. İstanbul'da oynanan maçı 1-0'lık skorla Galatasaray kazandı. Müsabakanın tek golünü 87. dakikada Emre Akbaba kaydetti.

Konyaspor-Galatasaray maçında Galatasaray'ın ilk 11'i belli oldu - Resim : 4

Galatasaray Konya'ya karşı üstün!

Galatasaray ile İttifak Holding Konyaspor, Süper Lig'de daha önce 40 kez karşı karşıya geldi. İki takım arasında geride kalan 40 maçta sarı-kırmızılılar 29, yeşil-beyazlılar 3 galibiyet aldı, taraflar 8 müsabakada ise eşitliği bozamadı.

Konyaspor-Galatasaray maçında Galatasaray'ın ilk 11'i belli oldu - Resim : 5

Galatasaray'ın 79 golüne, Konya temsilcisi 25 golle karşılık verdi. İki takım arasında geçen sezon Konya'da oynanan maçı Konyaspor 4-3 kazanırken, İstanbul'daki müsabakadan Galatasaray 1-0 üstün ayrıldı.

Galatasaray, İstanbul'da rakibine maç kaybetmedi

Galatasaray, lig tarihinde Konyaspor ile İstanbul'da yaptığı hiçbir maçı kaybetmedi. Taraflar arasında İstanbul'da yapılan 20 lig maçından 16'sını sarı-kırmızılılar kazandı, 4'ü berabere bitti, yeşil-beyazlılar deplasmanda galip gelemedi. İstanbul'da ev sahibi ekip 48, konuk takım ise 15 gol attı.

En farklı skorlu galibiyetler

İstanbul'da 2007-2008 sezonunda yapılan ve sarı-kırmızılı takımın cezası nedeniyle seyircisiz oynanan maçı Galatasaray 6-0 kazandı. Bu sonuç, iki takım arasında lig tarihindeki en farklı skorlu karşılaşma oldu.

Konyaspor ise Galatasaray karşısındaki üç galibiyetinden ikisini 1-0'lık, birini de 4-3'lük skorla aldı.

Kaynak:Sabah