Köpeğe sopalı dayağa 3 bin 897 TL ceza

Tekirdağ'da bir köpeği sopa ile dövdüğü görüntüler sosyal medyada yayınlanan kişiye 3 bin 897 TL ceza verildi. Köpeğin dövüldüğü görüntüler büyük tepki çekmişti. 

Tekirdağ Hayrabolu'da bir okulun yanında elleri sopalı 3 kişi yavru bir köpeği döverken görülmüştü.  Yapılan ihbar üzerine ilçe Emniyet Müdürlüğü ile Tekirdağ Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü harekete geçti. Bir süre sonra köpeğe sopa ile dayak atan şahıslar belirlendi.

Hayrabolu Kaymakamlığınca kurulan Hayvan Hakları Koruma Komisyonu yetkilileri tarafından yakalanan kişiye yönelik 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununun 11. maddesi gereğince 3 bin 897 TL idari yaptırım uygulandı.

Yavru köpek bulundu

Daha sonra dövülen yavru köpek bulunarak veteriner kontrolünden geçirildi. Köpeğin sağlıklı olduğu belirlendi.

SOHAYKO Derneği Başkanı E. Yasin Yılmaz konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Vicdanlarımızı sızlatan bu görüntü tüm insanlığın ayıbıdır” dedi. Yılmaz, bu tip olayların şikayete bağlı olmadığını, ancak şikayetçi olursa işlemlerin daha ivedi işlediğini söyledi. Bu tür suçların  kamu suçu olduğunu hatırlatan Yılmaz, tip vakaları görenlerin kendileri ile irtibata geçmeleri gerektiğini belirtti.