Koreli yayıncıya Türkiye'de taksici şoku! 10 dakikalık mesafe için bakın ne kadar istediler!

Koreli sosyal medya yayıncısı, İstanbul'da kendisini dolandıran taksicileri canlı yayında takipçileriyle paylaştı. Twitch'te gezi yayınları yapan Koreli kadından 10 dakikalık yol için biri 250 lira diğeri 200 lira para istedi.

Türkiye genelinde uzun zamandır taksi ve taksici sorunu devam ediyor. Vatandaşlar boş taksi bulmakta zorlanırken, taksiciler turistlerden yüksek ücretler almanın peşinde koşuyor. Vatandaşların taksi şikayetleri devam ederken, şimdi de Türkiye'ye tatile gelen turistlerin ise şikayetlerinin başında taksicilerin istediği yüksek ücretler geliyor.

Koreli yayıncıya Türkiye'de taksici şoku! 10 dakikalık mesafe için bakın ne kadar istediler! - Resim : 1

Haksız kazanç elde ediyorlar

Uzun zamandır büyük bir sorun haline gelen taksici sorunu, bir türlü çözülememişti. Defalarca masaya oturulsa da anlaşmaya varılamayan taksiciler, vatandaşları mağdur ederken, yüksek ücret almak için turistleri adeta sömürüyorlar. Son olarak Türkiye'ye gezi yayınları yapmak için gelen Koreli Twitch yayıncısının canlı yayınına yansıyan görüntüler, taksicilerin turistlerden nasıl haksız kazanç elde etttiklerini gün yüzüne çıkardı.

Kısa mesafe ve taksimetre yalanı

Koreli twitch yayıncısının ortaya çıkardığı olayda, yayıncı 10 dakikalık mesafe için ne kadar ücret ödemesi gerektiğini 2 farklı taksiciye sordu. Aldığı cevaplar şoke etti. Taksicilerden biri 250 lira diğeri 200 lira ücret istedi.

Ücreti görmek için taksimetre açmasını istediği taksicinin, trafiği bahane ederek taksiyi açmaması da görüntülere yansıdı.