Korku filminden beter Gözünü kemirirken uyandı!

Gözündeki acı ile uyanan kadın yüzünde dolaşan bir canlıyı fark etti. Kulağı kemirilen adam ise gözünü açtığında yine aynı hayvanı gördü. Korku filmlerinden beter bu sahnelerin hepsi koronavirüsün yanı sıra fare istilası uğraşan Avustralya'da her gün başka bir evde yaşanıyor.

Korku filminden beter Gözünü kemirirken uyandı!

Avustralya'da milyonlarca fare yüzlerce evi basmış durumda. Haftada 6 ile 10 yavru doğurabilen bu kemirgenler yüzünden ülke yaşanmaz hale geldi. Tarladaki ürünleri bitiren kemirgenler evlerde insanlara saldırmaya da başladı.

Kadının gözünü kemirdi

Farelerin istila ettiği Avustralya'da bir çiftçinin karısı sabaha karşı gözünde bir acı hissederek uyandı ve gözlerini açtığında hayatının en büyük şokunu yaşadı.

Bir fare göz kapağını ısırıyordu ve kadın acil şekilde hastaneye kaldırıldı. Bir başka çiftçi derin uykudayken yüzünde kaçışan küçük canlılar hissetti.

Korku filminden beter Gözünü kemirirken uyandı! - Resim : 1

Adamın kulağını kemirdi

Sydney'in yaklaşık 400 kilometre uzağındaki Narromine'de yaşayan çiftçi Mick Harris, "Kulaklarımın arkasından yüzüme doğru tüylü bir şeylerin süründüğünü hissettim" deyip ekliyor:

"Tüylerim diken diken oldu, yataktan atladım. Bütün gece boyunca gözümü kırpmadım, uyuyamadım. Ta ki, yatağın altında bir fare yakalayıncaya dek."

Mick Harris'in eşi, kocasının yaşadığı korkuyu tanıyor. Çünkü, kadın birkaç hafta önce uyurken parmağındaki yüzüğü küçük küçük ısırılmıştı. 

Çocukların yatağında yakaladı

35 yaşındaki Mick, "Dehşete düşmüştü. İki genç çocuğumuz var. Uyandığında endişeden ağlıyordu, çünkü bir fare çocuklarımızın yatağındaydı" ifadesini kullanıyor.

Avustralyalılar kemirgenlerin yol açtığı son 30 yılın en kötü kabusunu 'doğal felaket' olarak adlandırıyor. 1000 kilometrelik dehşet hattı, Brisbane'den Melbourne kadar uzanıyor.

Buldukları her şeyi kemiriyorlar

Yalnızca tarlalardaki mahsuller mahvolmadı. Evler yakıldı, arabalar yok edildi. Yeni Güney Galler'deki Narrabri'de fareler elektrik kablolarını bile yedi.

Halihazırda kış mevsimini yaşayan Avustralya'da kemirgen sürüsü göç edecek sıcak yerler ararken, felaket bölgesi sakinleri ise evlerini ve araçlarını satmak zorunda kalıyor.

Evleri ve araçları bir gecede istilacı fareler tarafından mahvedilenler için bir başka kabus ise, sigorta şirketlerinin zararları ödemeyi reddetmesi. Birçok çiftçi, sigortası olmasına rağmen zararlarını karşılayamadı.

Okullar, evler hastaneler...

Okullara, evlere ve hastanelere akın ederek ortalığı kasıp kavuran istila, kasabaları keskin bir kokunun sarmasına sebep oldu. Yamyam fareler ölü kemirgenlerin kalıntılarını yerken, birkaç hafta içinde yük kamyonları ve yiyecek kasaları ile Sydney'e ulaşabilecekleri tahmin ediliyor. Bloomberg, hızla çoğalan hayvanların, açlıktan kendi türlerini de yediği ve tarım endüstrisinin kargaşaya sürüklendiği bir korku hikayesine dönüştüğünü yazıyor.

Ülkeyi sarsan yıkıcı fare istilası, bir otel sahibinin kemirgenler tarafından taşınan ölümcül bir hastalığa yakalanmasına neden oldu. Adam şu anda hastanede ölüm kalım savaşı veriyor.

Bulaşıcı hastalık taşıyorlar

Dunedoo'da bir otel sahibi olan 70 yaşındaki Trevor Hardie, onu günler içinde öldürebilecek ve potansiyel olarak ölümcül bir hastalık olan leptospirosis'e yakalandı. Leptospirosis, farelerin idrarında bulunan bir bakteri enfeksiyonu. Hardie, Nisan ayı sonlarında hastalığa yakalandıktan sonra kalp sorunları, karaciğer yetmezliği ve akut böbrek yetmezliği gibi rahatsızlıklarla mücadele ediyor.

Grip ya da Covid dendi ama... 

Otel sahibi, Telegraph gazetesine yaptığı açıklamada, tedavi için Wollongong Hastanesi'ne götürülmeden önce, 'grip ya da Kovid'e yakalandığını' düşündüğünü söyledi. Trevor Hardie, "Yürüyemedim, bütün gece terlerdim, böbreklerim ve ciğerim beni neredeyse öldürüyordu. Hayatımda kendimi hiç bu kadar hasta hissetmemiştim." dedi.

İnanılmaz bir hızla ürüyorlar

Fareler çok hızlı ürüyor ve haftada altı ila 10 yavru doğurabiliyor. Tek bir fare üreme mevsiminde 500 yavru doğurabiliyor. Tarım uzmanı "Asıl ekonomik zarar otlak bölümünde. Avustralya'da birçok bölge, yılda tek bir ürün yetiştiriyor. İyi başlayan mevsimde böyle bir istila, büyük hasar veriyor." diyor.