Korkunç cinayet 8 yıl sonra ortaya çıktı

2011 yılından beri kayıp olan genç kızın cinayete kurban gittiği polisin çalışması sonucu ortaya çıktı. Olayla ilgili bir kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Korkunç cinayet 8 yıl sonra ortaya çıktı

Olay, Kayseri’de yaşandı. 2011 yılında, 17 yaşındayken evden ayrılan Merve Koçer’den bir daha haber alınamadı. 10 Şubat 2011 tarihinde polise giden anne, öz kızının 26 Ocak 2011 tarihinde evden ayrıldığını ve bir daha dönmediğini, kızının bulunması istediğini söyledi.

Polis çalışma başlattı

Dosyayı ele alan ve 1998-2019 tarihleri arasında 18 faili meçhul cinayeti çözen Cinayet Büro Amirliği ekipleri, çalışmaları kapsamında, Koçer’i tanıyan kişileri takibe aldı.

Olay tarihinde evde bulunan ve sonrasında çeşitli suçlardan cezaevinde bulunan şahıslarla yapılan görüşmeler ve teknik takip sonucu kayıp Merve Koçer’in öldürülerek bir yere atıldığını veya gömüldüğü değerlendirdi.

Polis cinayetle ilgili E.K. ile amca çocukları M.K (37), M.K (30), N.K (28), Y.K (32) ve Y.K ’yı (34) düzenlenen eş zamanlı operasyonla gözaltına aldı.

Emniyet Müdürlüğü’nde 3 gün süren sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 6 şüpheliden E.K., tutuklanırken, 5 kişi ise serbest bırakıldı.