Korkunç tablo! Yakınlarının cesetlerini sokak ortasında yaktılar

Tüm dünyayı pandemiye sürükleyen Çin'in Wuhan kentinde koronavirüs salgını ciddiyetini koruyor. Çin'in 'sıfır vaka' politikasını gevşetmesiyle birlikte ülke tekrar koronavirüs vakalarına boğuldu. Ölüm sayılarının da vakalarla birlikte artması üzerine hayatını kaybeden hastaların yakınları cenaze yakım işlemleri için haftalarca sıra bekler hale geldi. Bu durum üzerine bazıları da uzun süre beklemek yerine yakınlarının cenazesini sokakta yakmaya başladı.

Korkunç tablo! Yakınlarının cesetlerini sokak ortasında yaktılar

Çin'de koronavirüs etkileri hala devam ederken, özellikle Wuhan kentinde korkunç olaylar yaşanmaya başladı. Koronavirüs vakalarının artmasıyla birlikte ölüm sayılarında da ciddi bir artış oldu. Hastanelerde ve cenaze evlerinde yer kalmadı. Ölen hasta yakınları cenazelerini yakma işlemi için haftalarca beklemek zorunda kalınca, çözümü cesetleri sokaklarda yakmakta buldular. 

Sokakta cenaze yaktılar

Şangay'ın Huinan kasabasında çekildiği öne sürülen bir video sosyal medyada gündem oldu. Videoda, aile üyeleri apartmanın dışında bulunan bir otoparkta herhangi bir izin almadan yakınlarına ait cesedi yaktı. Sosyal medya üzerinden paylaşılan videoda, çarşafla örtülü cesede yaklaşan bir adam ve ağlayan insanlar dikkat çekti. 

Video eleştiri yağmuruna tutuldu

İsmi bilinmeyen bir kişinin yakınları tarafından izinsiz bir şekilde sokak ortasında cenaze yakma işlemi de sosyal medyayı karıştırdı. Kullanıcılar, ölen kişinin yakınlarını hem yasal olarak hem de dini açıdan oldukça eleştirdi.