Korkutan tablo! İstanbul’da sadece bir mahallede 2 bin 200 kişi karantinada

İstanbul'un Bahçelievler ilçesine bağlı Zafer Mahallesi'nde 2 bin 200 kişinin karantina altına olduğu belirtildi. Korkunç tabloyu mahalle muhtarı Ahmet Reyhan, sosyal medya üzerinden paylaştı.

Korkutan tablo! İstanbul’da sadece bir mahallede 2 bin 200 kişi karantinada

İstanbul'un Bahçelievler ilçesine bağlı Zafer Mahallesi'nde 2 bin 200 kişi karantina altına alındı.

"VAKA MAHALLEMİZDE 2200"

Zafer Mahallesi Muhtarı Ahmet Reyhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Zafer mahallesi filyasyon ekibi olarak, mahallemizde vakalı hastalarımızı gezdik ihtiyaçlarını karşıladık.

Vaka mahallemizde 2200. Lütfen kurallara uymayanı ikaz edin. Tekrar tekrar ikaz edin. Kaymakamlığımıza, Bahçelievler Belediyemize, Kızılayımıza, azalarıma, emeği geçen herkese teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

"SAYI BİN 700'E DÜŞTÜ"

Independent Türkçe'ye konuşan Reyhan, rakamların temaslıları da kapsadığını söyledi. Reyhan, karantinadaki vatandaş sayısının bugün bin 700'e düştüğünü de açıkladı.

İMAMOĞLU'NDAN TEPKİ

Bu arada İBB Başkanı İmamoğlu da koronavirüs rakamları ile ilgili konuştu. Dün akşam, bulaşıcı hastalıktan İstanbul'daki vefat sayısının 186 olduğunu açıklayan İmamoğlu "Ben şimdi ne yapayım yani; susayım mı, yutkunayım mı? Ben, uyuyamadım ki gece. Defin sayışımız, 450'lere doğru yürüyor. Yani yetiştiremiyoruz.

Normal Kasım ayında bizim definimiz, Allah rahmet eylesin; bütün ölmüşlerimize rahmet diliyorum. İstanbul'da 202, 190, 180 kişidir. Şu anda 450'ye doğru gidiyor. Bu kadar zor durumdayız. Bunu bilin. Ben de o hastalığı geçirdim. Dolayısıyla hiçbir haneye, o hastalık girmesin isterim. Lütfen siz de dikkat edin" ifadelerini kullandı.