Evinde infaz edilmiş halde bulundu!

Uzun süredir yeni tip korona virüs (Kovid-19) hakkında çok önemli bir araştırma yapan akademisyen, evinde infaz edilmiş olarak bulundu.

Evinde infaz edilmiş halde bulundu!

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Pittsburgh kentine bağlı Ross kasabasında gerçekleşen olayda, yeni tip korona virüs Kovid-19 araştırması yapan akademisyen evinde ölü bulundu.

Evinde infaz edilmiş halde bulundu! - Resim : 1
Bing Liu, çok önemli
korona virüs araştırması yapıyordu.

CNN'in haberine göre, Pittsburgh şehrine bağlı Ross kasabası polisi, Çin asıllı Dr. Öğr. Üyesi Bing Liu'nun baş, boyun ve vücudunun çeşitli yerlerinde kurşun izlerine rastlanıldığını açıkladı.

Üniversite, akademisyenin Kovid-19'la ilgili çok önemli bir araştırmayı yürüttüğünü açıklarken, polis olayın açık bir cinayet olduğunu bildirdi.

Öldürdü, intihar etti

Polis, kimliği belirlenemeyen katil zanlısının Bing'i öldürmesinin ardından arabasında intihar ettiğini belirtirken, Bing'in Çinli olması nedeniyle hedef alındığına dair bir bulguya rastlanmadığını vurguladı.

Üniversite tarafından akademisyen Bing'in ölümü nedeniyle yapılan açıklamada, verimli bir araştırmacı olan Bing'in "trajik ölümünden" derin üzüntü duyulduğu ifade edildi.

Üniversitenin Hesaplama ve Sistem Biyolojisi Bölümü'ndeki meslektaşları ise Bing'in, SARS-CoV-2 enfeksiyonunun altında yatan hücresel mekanizmaların ve bunların komplikasyonlarının hücresel temelini anlamaya yönelik yapılan araştırmada çok önemli bulgular elde etmek üzere olduğuna dikkati çekti.