Meksika’da sokaklar ‘Korona Avcıları’na’ emanet

Dünyayı etkisi altına alan korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle Meksika'da, kendilerine 'Tijuana Korona Avcıları' diyen bir grup gönüllü, tüm sokağı dezenfekte etti.

Meksika'nın Tijuana kentinde birbirlerini çocukluktan beri tanıyan 20 arkadaş, korona virüsün yayılma hızı ve ölümcül etkileri ile mücadele etmek için Tijuana Korona Avcıları (Covid Buster Tijuana) adında temizlik ekibi kurdu.

Hiçbir mali destek almadan, Tijuana'nın korona virüsten en çok etkilenen bölgelerini dezenfekte etmek için sokak sokak gezmeye başlayan ve farklı mesleklere sahip gönüllü Korona Avcıları'na birçok yardımsever bağış yapmak için iletişime geçti. Ancak, parasal bağışları ve transferleri kabul etmediklerini söyleyen grup, koruyucu ekipman olarak gelen bağışların çok yardımcı olduğunu söyledi.

"Bize verebileceğiniz en büyük destek evde kalmak"

Bu işin bu kadar ilgi çekeceğini ve büyüyeceğini tahmin etmediklerini söyleyen Korona Avcıları'ndan Edgar, "Biraz uğraşmak ve Tijuana Korona Avcıları'nı desteklemek istiyorsanız, Facebook aracılığıyla iletişim kurabilirsiniz. Bize verebileceğiniz en büyük destek evde kalmak. Yaşadığınız bölgelerde sokak, kaldırım ve mahallenizi temiz tutmak olur" dedi.