Korkunç gerçeği röntgen ortaya çıkardı

Çin'de korona virüs nedeniyle hayatını kaybeden 44 yaşındaki bir hastanın röntgen filmi, Kuzey Amerika Radyoloji Derneği (RSNA) tarafından paylaşıldı. Röntgen filminde, hastanın akciğerlerinin nasıl işlevini kaybettiği net olarak görülebiliyor.

Korkunç gerçeği röntgen ortaya çıkardı

Aralık ayının başlarında önce Çin'in Wuhan kentinde görülen, ardından da tüm dünyaya yayılmaya başlayan ve dün pandeminin olarak ilan edilen korona virüs alınan tüm önlemlere karşın yayılmaya devam ediyor. Türkiye'de sadece 1 vakanın bulunduğu korona virüs ile ilgili ürkütücü bir paylaşım yapıldı.

Kuzey Amerika Radyoloji Derneği (RSNA) tarafından Twitter'dan yapılan paylaşımda 44 yaşındaki bir korona virüs hastasının farklı günlerde çekilen akciğer filmleri yer alıyor. Hayatını kaybettiği belirtilen hastanın akciğerlerinin çevresindeki sıvının nasıl zamanla daha belirgin ve yoğun bir hale geldiğini net olarak görülebiliyor.

Ulusal Sağlık Komisyonundan yapılan yazılı açıklamada Çin'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından dolayı son 24 saatte 11 kişinin yaşamını yitirdiği, 15 yeni Kovid-19 vakasının tespit edildiği bildirildi.

Can kayıplarının 10’u Hubey eyaletinde, biri Şaanşi eyaletinde kaydedilirken, ülkede bugüne kadar Kovid-19’dan hayatını kaybedenlerin sayısı üçü Hong Kong’dan olmak üzere 3 bin 172’ye ulaştı. Toplam saptanan Kovid-19 vakası 80 bin 793’e çıktı.

Korona virüs kabusu ne zaman bitecek?

Dünyayı etkisi altına alan korona virüs, her geçen gün yayılmaya devam ederken bir yandan aşı çalışmaları, bir yandan da virüsün tam haritasını çıkarma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Çin'in Wuhan kentinde çıktıktan sonra hızla dünyaya yayılan ve pandemin olarak tanımlanan korona virüse karşı çalışmalar yapan Çin Ulusal Sağlık Komisyonu'nun başındaki isim Zhong Nanshan, dünya çapında paniğe yol açan virüsle ilgili kritik açıklamalarda bulundu.

Nanshan, global seviyeye ulaşan pandeminin Haziran ayında bitmesini beklediklerini söyledi.